Вижте още: Как снима Revo You - Тест на Камера

 

Сигурно ви се е налагало поне веднъж да избирате нов смартфон, било то за себе си, за близък роднина или за подарък на приятел. Ако трябва да дефинирате критериите за удачно устройство, какви биха били те:

 

Моделът да е нов, с актуален дизайн и удобна за държане в ръка ергономична форма. Дисплеят да е достатъчно голям, за да можете да разглеждате снимките и видеото които преди това сте направили с добрата камера. Да има мощен процесор който да не се затруднява със задачите които му поставяте и игрите които играете. Като в същото време батерията да достатъчно голяма, че да не ви се налага често да зареждате телефона. Ааа да и не на последно място, цената трябва да в колкото се може по-ниска. Днес пазарът ни предлага какви ли не смартфони, като някои от тях отговарят частично на споменатите критерии, като за съжаление най-често достъпната цена и качественото изпълнение не вървят ръка за ръка. Най-често, но не винаги! Едно от малкото изключения от правилото е смартфона който виждате на екраните си.

 

 

Още тук, сигурно ви прави впечатление, че дизайнът му е доста по-различен от всичко което сте виждали до момента. Първата причина поради която той успя да привлече вниманието ни, за да го разгледаме обстойно в поредица от видео ревюто. Уважаеми любители на новите и интересни технологии, Digital.bg представя Revo 555.

 

 

Когато отваряме кутията на смартфона и го виждаме за първи път, първите ни впечатления са...са някак специални. Имайки предвид, че за всичките тези години през ръцете ни са минали стотици смартфони, този определено успя да ни изненада приятно, че е различен и доста ефектен. Комбинация от матирано черно тяло и червени периферни части го правят да изглежда много премиално. Ако предварително не знаехме цента му, никога нямаше да предположим, че Revo 555 е представител на бюджетният клас. Докато всички други марки правят метални и стъклени смартфони, Revo са заложили на нещо далеч по-практично.

 

 

Материалът от който изцяло е направен 555 представлява гумирана пластика. Благодарение на това смартфона стои като залепен за ръката ни и опасността от неволни изпускания се свежда до минимум. Тук разбира се голяма роля за удобният захват играят тънкият едва 8.9мм профил и заоблянето на задният капак, което следва естествените извивки на човешката ръка. 

 

Дисплей

Като в същото време големината на дисплея не е никак малка. И друг път в ревютата си сме казвали, че 5.5" диагонал е идеалният размер за работа и забавление. Резолюцията при дисплея на Revo 555 е HD, като и сами можете да се убедите от кадрите на екраните си, че образът който пресъздава е достатъчно детайлен и ясен.

 

 

Не случайно избрахме да ви покажем кадри от дивата природа, на тях можете да най-добре да видите реалното цветопредаване на дисплея. Вторият тест е с изцяло черен екран - за целта ще рестартираме телефона. При нискокачествените дисплеи тук в краищата щяха да се появят по-светли и по-тъмни петна, при Revo 555 черното е с равномерно разпределение. Яркостта на дисплея е доста висока. Следствие на това можем да работим без проблем дори под директно насочена към екрана светлина. Яркостта може да се регулира както ръчно от падащото меню, така и автоматично чрез адаптивната функция. Разглеждайки смартфона оставаме приятно изненадани от факта, че производителят заводски е вградил протектор над дисплея. 

 

 

Нещо важно което пропуснахме да споменем, телефона разполага с гнезда за две SIM карти, като едната от тях поддържа 4G Lte. С това нашият обзор, посветен на смартфона Revo 555 не приключва.

 

 

Очаквайте отделни видео ревюта в които ще ви запознаем обстойно с хардуера, тествайки го с различни игри и Benchmark. Ще обърнем подобаващо внимание на батерията, за да разберем колко надеждна е тя и не на последно място, ще разгледаме и тестваме камерите на смартфона. Междувременно, ако сте още по-любопитни и искате да разберете още сега, какви са пълните технически характеристики на Revo 555. Можете да ги видите, натискайки тук.