Да започнем от видимото за очите, което често е и основното което гледаме в даден смартфон. Ако не знаехме предварително, че  Revo 515 е представител на бюджетният клас, по дизайна и качеството на използваните в корпуса му материали, никога нямаше да предположим цената. Задният капак е сваляем, направен от пластика с релефна текстура.

 

 

Под него се намират гнездата за 2 SIM карти (стандартна и micro SIM), до тях е и четецът на карти памет. За елегантната визия на смартфона основно допринася металната периферна лайсна с тънък сребрист завършек. Метални са още трите контролни бутона в дясно, рамката около камерата и логото на бранда върху гърба. Визията, в комбинация с габаритите му (141.55мм на 71.74мм), правят Revo 515 подходящ и за двата пола. В най-дебелата си част устройството е 9.55мм, а в краищата на дългите му страни 6.55мм.

 

 

Това подсказва за ергономична дъговидна форма която прилепва добре към ръката ни при разговори и еднакво с това е удобна за носене на смартфона в джобове. Тук ще отбележим нещо което, едва ли ще направи впечатление на повечето от вас, но за тези които слушат музика със слушалки, определено би било полезно. 3.5мм аудио жак е изнесен горе, така че ще ви бъде по-удобно ако поставите Revo 515 в джоба си с включени в него слушалки.

 

 

Тук е и microUSB изходът. Така няма да изпитвате неудобство ако браузвате или играете игри и едновременно с това зареждате устройството си.

 

 

Дисплей

При много смартфони лицевите контролни бутони са виртуална част от дисплея, като по този начин се губи не малка част от зрителната му площ. По традиция за Revo, същите са физически и се намират в рамката под дисплея. Тук те нямат самостоятелна подсветка, но пък са оцветени в ясно различим дори на тъмно сребрист цвят.

 

 

Дисплеят на Revo 515 – S507 е с универсалният за всякакъв вид работа диагонал от 5”. Технологията която използва е IPS, тя се характеризира с качествено цветопредаване и добри зрителни ъгли.

 

 

Също така, благодарение на QHD резолюцията на дисплея, изображенията имат добра детайлност и след няколко часа игра на игри не изпитваме повишена умора в очите си.

 

Хардуер

В основата на телефона стои 64-битов ARMv8-A централен процесор MediaTek MT6735M. Той е 4-ядрен с ARM Cortex-A53 архитектура и 1.0 GHz тактова честота.

 

 

Партнира му GPU Mali-T720 MP2, a RAM паметта е 1GB. Вградената памет върху която можете да съхранявате своите данни и информация е 16 GB. Практиката показва, че за стандартни нужди това пространство е предостатъчно. Ако все пак имате нужда от повече, чрез споменатият по-рано в ревюто ни четец на microSD карти памет, можете да добавите до още 32GB.

 

Чест въпрос който задават нашите зрители и читатели е – „Става ли даден телефон за игра на игри?” Revo 515 – S507 както вече разбрахме има достатъчно голям дисплей, който в комбинация с този хардуер са напълно достатъчни за Game Play. Избрахме популярната игра Need for Speed No Limits.

 

 

Сами можете да се убедите във видео ревюто над тази статия, че процесорът е достатъчно мощен и играта се движи без видими забивания и забавяния. Тук съвсем логично би следвало да се запитате, каква батерия дава енергия на целият този хардуер. Това е Li-Ion акумулатор с 2400 mAh заряд. По време на тестовете ни, те са достатъчни за около 2 дни комбинирана работа. За този добър резултат разбира се допринася и софтуера, който тук е поверен в ръцете на Android версия 5.1 Lollipop.

 

Камера

Серията от снимки които виждате на екраните си е направена с помощта на основната камера на Revo 515 – S507.

 

 

Тя има на разположение 8MP които са ви напълно достатъчни, за базови нужди. Камерата има автоматичен и проследяващ фокус, който ще ви помогне да не размазвате кадрите си. Имате още възможност за панорамни снимки, активация чрез жестове и дори Режим Красиво лице. Той обаче е по-полезен когато използвате предната камера за селфита или видео разговори. Тук максималното качество е HD.

 

Цена

На финала на нашето ревю ще оставим цената на Revo 515 – S507, тя е малко над 250лв. Обикновено тук бихме направили съпоставка с други сходни модели на конкурентни марки, но след кратка справка се оказва, че със споменатият по-рано хардуер в комбинация с толкова ниска цена не успяхме да намерим друго сходно устройство.