Вижте още видео ревюто Oukitel C12 Pro - Смартфон с красив дизайн "Notch" дисплей и ниска цена

 

Сигурно вече разпознахте характерният златен силует на екраните си. Това е Oukitel C12 Pro който независимо от ниската си цена изглежда достатъчно добре, а има и модерен „Notch“ дисплей с характерна извивка горе.

 

В първата част на видео ревюто което Digital.bg му посвети, спряхме поглед именно на тези видими за очите елементи в дизайна на смартфона. Разгледахме размерите му и от какви материали е направен корпусът му. Обърнахме внимание на периферията и на някои специфични, улесняващи живота ни иновации.

Но с това интересните неща в Oukitel C12 Pro не се изчерпват, в това устройство има още доста неща които привлякоха вниманието ни по време на няколкодневните тестове на които го подложихме.

 

Ще продължим с хардуера, в основата на който стои 64-битов процесор MediaTek MT6739. Същият използват смартфони като Huawei Y5 2018, Ulefone Armor X и Blackview BV5800 Pro които вече сме ви показвали в отделни видео ревюта. Това е 4-ядрено CPU с Cortex-A53 архитекстура и максимална тактова честота 1.5GHz. Партниращият графичен процесор е PowerVR GE8100, а RAM паметта 2GB.

 

Тази хардуерна конфигурация ви е напълно достатъчна за стандартни потребителски цели които включват браузване с мултитаскинг прозорци, работа с различни приложения, месинджър, гледане на видео и игра на средно тежки игри. Както виждате дори по-тежката Asphalt 8: Airborne стартира без проблем, а на средни настройки на графиката върви достатъчно гладко.

 

Решихме да натоварим по-сериозно Oukitel C12 Pro и с още една цел – да разберем колко грее процесорът му. Средните температурни стойности са около 36°C което статистически е доста добър резултат.

 

Разбира се, за добрата работа на хардуера, голяма заслуга има и софтуера. При Oukitel C12 Pro той е поверен в ръцете на Android версия 8.1 Oreo който по традиция за Oukitel е с техен фирмен потребителски интерфейс при който от менюто е премахнато всичко излишно с цел по-бързата работа на телефона. Това обаче не значи, че Oukitel са ви лишили от нещо, всичко полезно си е тук.

 

Например в падащото меню имате шорткъти към режим на дисплея за щадене на очите при продължителна работа на тъмно.  Тук е и “Adobe Captive” с помощта на който можете да записвате видео клипове с това което правите в момента на дисплея си. В менюто с подробни настройки имате още бърз достъп до безжична връзка чрез Wi-Fi и Bluetooth към различни устройства, включително и безжично принтиране.  

 

“Gesture Settings” ви позволяват да използвате смартфона си без да докосвате дисплея или да отключвате директно различни приложения чрез символи върху изключеният екран.  Имате също така голямо количество  Google функции.Тук е и “DuraSpeed”, функция която изключва във фонов режим различни приложения и така спомага за пестенето на електроенергия.

 

 

Батерията на Oukitel C12 Pro е Li-ion акумулатор с 3300mAh заряд. По време на тестовете ни, той се оказа достатъчен за средно около 2 дни комбинирана работа с едно зареждане.

 

А сега, няколко думи за камерите на Oukitel C12 Pro и за това как снимат те. Върху гърба има два сензора с 8MP и 2MP, това автоматично подсказва, че могат да се правят снимки с "ефект Боке". При тях имате на преден план обект който стои на фокус, а всичко около него е размазано. В този режим имате възможност да правите настройка както на големината на фокусираната зона, така и на степента на дефокусировка.

 

Oukitel са помислили и за феновете на монохромната фотография. Ето няколко черно-бели кадъра които направихме с C12 Pro. Ако се чувствате достатъчно уверени във фотографските си познания или просто искате да експериментирате, можете да преминете към режима “Pro”. Там всички настройки се правят ръчно.  Предната селфи камера на смартфона е 5MP. Качеството ѝ е напълно достатъчно за споделяне на снимки в социалните мрежи, а имате и „Beauty“ режим който разкрасява лицето и го подмладява.

 

Е, вече познавате добре Oukitel C12 Pro, ако сте го харесали и това е вашият бъдещ смартфон, можете да го вземете с най-ниска цена от официалният сайт на вносителя на Oukitel – Smartfonix.com.