Вижте още: Oukitel C11 Pro - Красив бюджетен смартфон с ниска цена

 

Това на екраните ви е Oukitel C11 Pro, един смартфон който заслужава вниманието на хората, които не искат да дават много пари за нов смартфон, а искат в замяна да получат нещо съвременно,  красиво и стилно. В първата част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на C11 Pro, разгледахме именно дизайнът, използваните материали, размерите, цветовите разновидности и някои по-специфични функционалности на периферията.

В случай, че сте пропуснали да гледате видеото, директен линк към него има тук долу. А сега, идва ред да погледнем на този смартфон малко по-технически, защото със сигурност всеки от вас се си задава въпросите „Достатъчно добър ли е хардуерът, дисплеят предава ли качествено, батерията надеждна ли е и камерите снимат ли добре?“

   

 

Да започнем с отговорите от дисплея. Диагоналът на извитият в краищата 2.5D екран е 5.5". Практиката ни показва, че това е достатъчно голяма зрителна площ за работа и забавление. Заради съотношението на страните 18:9 (2:1), дисплеят много по-удобен за социални мрежи и гледане на видео, в сравнение с класическото 16:9. Цветовете да са реалистични и дори при гледане под голям ъгъл, изкривяването на цвета е минимално.  Яркостта е над средно ниво и дисплеят е добре видим, дори да работим на открито и грее ярко слънце. В същото време, когато работим с телефона на тъмни и намалим яркостта до минимум, нивото е достатъчно ниско, че очите ни не се натоварват прекалено много. Резолюцията на дисплея е 1440x720 пиксела.

 

 

Хардуерът на който залагат Oukitel при C11 Pro е надежден, енергоспестяващ и достатъчно мощен, че да се справи с ежедневните задачи, които изпълнява един средностатистически потребител. В основата му стои 64-битов, 28nm централен процесор MediaTek MT6739. ARM базираното CPU е 4-ядрено с Cortex-A53 архитектура и тактова честота, достигаща 1.5GHz.

 

 

Процесорът е с LTE модел (Cat. 4 DL / Cat 5 UL), като му партнират цели 3GB RAM и  GPU PowerVR GE8100 с честота от 570 MHz. Същата комбинация сме срещали и преди в смартфони на Alcatel, Blackview, Huawei, Nokia и Ulefone. Facebook, Instagram, браузване, гледане на видео с висока резолюция, работа с различни програми и игра на леки е средно тежки игри не представляват проблем за Oukitel C11 Pro.

 

 

Операционната система, която контролира всичко това е Android 8.1 Oreo с потребителски интерфейс, персонализиран от Oukitel за бюджетните им смартфони. Тоест от тук е премахнато всичко всички излишно и са добавени някои много полезни функции като например Cast, която прехвърля безжично съдържанието на смартфона върху Smart телевизор или ScreenRecord, която прави видео със случващото се върху дисплея. И двете функции се извикват от падашото отгоре меню. От подробното меню с настройки имате още връзка с Chromebook, безжично принтиране и други. Включително  Gesture motion, която ви позволява да работите със смартфона посредством жестови команди.

 

 

Oukitel C11 Pro има двойна основна камера с 8MP + 2MP, която ви позволява да снимате кадри с Ефект Боке. Както можете да се убедите и сами от кадрите н екраните си, камерата се справя доста добре със задачата. Освен “Blur” имате на въоръжение монохромен режим на снимане, панорама, HDR и FaceBeauty. Специално за тези, които се чувстват уверени във фотографските си познания, Oukitel са добавили и ръчен режим Pro. Към всяка от снимките можете да добавите GPS Location info, което маркира към файла на кадъра информация с точното местонахождение, където е направен. Последствие, можете да го видите на картата на Google Maps. Предната селфи камера е 2MP.

 

 

Батерията която захранва всичко изброено до тук е Li-ion акумулатор с 3400mAh заряд. По време на тестовете ни, той се оказва достатъчен за около 2 дни комбинирана работа с едно зареждане.

 

 

И на финала на това видео, ако се питате „Колко струва Oukitel C11 Pro?“ Отговорът на този въпрос, към момента в който гледате ревюто ни, ще разберете ако посетите официалният сайт на вносителя на Oukitel – Smartfonix.com