Купете Oukitel C10 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

За никой не е тайна, че смартфоните са един от най-предпочитаните подаръци в предстоящите коледни празници. По този повод, често нашите зрители и читатели ни пита „Има ли смартфон който мога да купя до 100лв, но да не хвърля парите си на вятъра?“ Опасението им е съвсем на място, защото много производители с цел да постигнат колкото се може по-ниска цена, осакатяват до такава степен устройствата си, че те стават почти негодни за работа. За щастие положението не е така при всички и една от марките които успяват да предложат на пазара бюджетни смартфони с добри технически параметри се казва Oukitel. Вече сме ви показвали във видео ревютата си различни нейни смартфони, а тук ще ви запознаем подробно с едни от най-ценово достъпните – моделът C10.

 

Дизайнът му е максимално изчистен и ненатрапващ се - по тялото липсват каквито и да шарении и смели решения. Единственият отличителен белег е релефната ивица в горната част на гърба. Цветът на задната част и периферията в популярният напоследък цвят "Rose Gold" който няма шанс да не се хареса на дамите. С размери 138.2мм на 67.5мм Oukitel C10 е предназначен точно за тях. Телефонът е компактен, побира се във всеки джоб или малка дамска чанта.

 

Oukitel C10 е Dual SIM смартфон, като едновременната употреба на 2 SIM карти не пречи на това да поставите допълнителна карта памет.  Сваляйки задният капак, ще видите, че тук има три отделни слота за SIM карти и microSD което може да добави до 64GB към базовите 8. Батерията е на отделно място. Тоест, за да свалите допълнителната памет, няма да ви се налага да рестартирате телефона. На пръв поглед  „какво толкова“, но практиката ни показва, че това е много практично решение.

 

Също толкова практично е и разположението на 3.5мм аудио жак и порта за зареждане горе. Плюсовете – когато телефона е в джоба ви и слушате музика, няма да пречупвате кабела на слушалките, същото се отнася и за случаите в които го зареждате и успоредно с това работите с него. Високоговорителят на Oukitel C10 е един и се намира върху гърба на телефона. Няма да ви разказваме как свири той, предлагаме ви направо да чуете един саунд тест. Микрофонът също работи добре, независимо, че е само един. По време на разговори, събеседникът ни, ни чува отчетливо и без смущения. Телефонът има GPS, A-GPS навигация която по време на тестовете ни отчита бърза връзка със сателитите и минимално отклонение от тракинга.

 

IPS дисплеят на Oukitel C10 е достатъчно голям за работа и забавление. Зрителната му площ е 5.5", а резолюцията 960х480 пиксела. Ниската резолюция не трябва да ви притеснява – тя има доста преимущества, като едно от тях е, че така дисплеят не консумира много електроенергия.

 

В същото време, както и сами виждате – дисплеят е достатъчно детайлен, а цветовете реалистични и наситени. Яркостта е висока и при работа на открито или под директна светлина, дисплеят остава достатъчно добре видим.

 

В основата на хардуера на Oukitel C10 стои 4-ядрен процесор MediaTek MT6580A с 1.3GHz тактова честота. ARM Mali-400MP2, а RAM паметта е 1GB. Тази конфигурация е идеална за базови нужди. На телефона спокойно можете да инсталирате по-леки програми, да браузвате с мултитаскинг в интернет, да сте социални във Facebook и Instagram, че дори и да играете игри с по-леки графични настройки. Реално за какво повече използваме смартфона си?! А да и за снимане.

 

Oukitel C10 има 8MP основна камера и предна селфи с 2MP. Това са серия от тестови снимки които направихме с тях. Операционната система по която работи смартфона е Android 8.1 Oreo. Менюто е много лесно за ориентиране и в него могат да бъдат намерени различни полезни екстри като фенерче, Google Go и Go асистент, DuraSpeed който изключва различни приложения във фонов режим,  Text-to-speech, безжично принтиране и много други.

 

Батерията която дава енергия на всичко изброено до тук е Li-Ion акумулатор с 2000mAh заряд. По време на тестовете ни, той се оказва достатъчен за средно около 2 до 3 дни комбинирана работа с едно зареждане. Вече познавате добре смартфона Oukitel C10. Ако сте харесали това устройство и искате да разберете каква е цената му в момента в който гледате видеото, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Oukitel – Smartfonix.com