Вижте още: Leagoo M11 - Смартфон с Notch дисплей, красив дизайн и ниска цена

 

Вече не е задължително да изхарчите цял куп пари, за да имате красив смартфон с „Notch“ дисплей. Нагледното доказателство на това твърдение се казва Leagoo M11. Един бюджетен смартфон с дизайнът и използваните материали на който Digital.bg ви запозна в първата част на това видео ревю. Сега идва ред да продължим с останалите интересни неща в този модел – а те не са едно и две и определено заслужават вниманието ви.

 

Хардуерът на Leagoo M11 е поверен в ръцете на процесор Mediatek MT6739. Той е 4-ядрен Cortex-A53, с 1.28 GHz тактова честота. Като тук Laegoo умишлено са ограничили честотата, за да може процесорът да ни служи вярно колкото се може по-дълго. Реално максималната тактова честота която може да постигне MT6739 е 1.5GHz. Това CPU е известно с надеждността си. Факт който се потвърждава от това, че същият процесор използват бестселърите Huawei Y5 2018 и Blackview BV5800 Pro които също сме ви показвали във видео ревюта преди време.

 

Партниращият графичен процесор е IMG 8XE 1PPC, а RAM паметта е 2GB. Тестовете ни показват, че смартфона се справя добре с всички задачи които му поставяме, включително и с игри като Aspaht 9: Legends която стартира без да се замисли, а върви идеално гладко, когато намалим графиката до средни настройки. Вградената в Leagoo M11 памет е 16GB, като обемът може да се увеличи още с до 64GB посредством microSD карта памет. Като това както вече стана ясно в първата част на ревюто, няма да е за сметка на едната от двете SIM карти.

 

Leagoo M11 работи под операционна система Android 8.1 Oreo с потребителски интерфейс Leagoo OS 3.0 Lite. Тук производителят е премахнал всичко ненужно, като целта е била телефонът който разполага с по-ограничени хардуерни възможности, да върви идеално гладко колкото се може по-дълго време. Това обаче не значи, че в менюто на М11 няма да откриете интересни и полезни функции. 

 

Прави ни впечатление, че още в падащото меню има много удачни шорткъти, включително Files Go и Nearby на Google. От менюто с настройки, можете да направите така, че при входящо обаждане дисплеят на М11 да мига, да активирате режим за работа с една ръка или да правите бърз скрийншот. Имате също така възможност бързо да чистите кеша и паметта, както и чрез "Duraspeed" да деактивирате определени приложения които да не изразходват енергия във фонов режим. 

 

 

Leagoo M11 има 2 камери върху гърба, което означава, че с телефона ще можете да правите ефектни снимки с "ефект Боке" при които даден обект в кадър е на фокус, а всичко около него е размазано. Основният сензор е 8MP с апертура f/2.2 и е 1.22 микрометра размер на пиксела. Помощният сензор е 2MP. Това са серия от тестови снимки които направихме в автоматичен режим.

 

Освен него, можете да използвате и "Pro" при който всички настройки на експозицията се правят ръчно. Ако обичате да снимате черно-бяло, режимът "Mono" ви дава тази възможност, а при снимки на места с по-слаба околна светлина идва на помощ нощният режим. При липса на каквато и да е светлина се активира LED светкавицата. Диапазонът ѝ на качествено осветяване на обекти в кадър е до 2 метра. Както при основната, така и  при предната селфи камера, можете да се възползвате от разкрасителната функция "Beauty". Тук са активни също така монохромният режим и този за нощни снимки.

 

Освен "Notch" дисплея и батерията е сред основните качества на Leagoo M11. Тя е Li-Po акумулатор с 4000mAh заряд. По време на тестовете ни, той се оказва достатъчен за около 3 дни комбинирана работа с едно зареждане. Тук ще направим една важна отметка, върху която и самите Leagoo са обърнали внимание чрез стикер върху гърба на телефона.

 

Преди първото стартиране на М11, е желателно да заредите батерията му до 100%. По този начин ще се отключи пълният потенциал на клетките ѝ. По спецификации на производителя, имате в запас 500 пълноценни зареждания на батерията. Не, че на 501-вото тя ще спре да работи, просто след него капацитетът няма да е на 100%. Имайки предвид обаче с колко голям заряд е батерията на Leagoo M11, това ще се случи приблизително 4 до 5 години след закупуването на смартфона.  

 

Вече знаете, че Leagoo M11 е ценово достъпен смартфон с цел куп технически иновации, но ако искате да знаете колко точно лева струва в момента в който гледате това видео ревю. Ще разберете ако посетите официалният сайт на вносителя на Leagoo - Smartfonix.com, там можете да намерите и други модели на този китайски бранд.