Вижте още видео ревюто: Huawei Y6 (2019) - Красив смартфон с ниска цена

 

На екраните си виждате един от новите бюджетни смартфони от потребителски насочената Y серия на Huawei . Y6 (2019) е междинният елемент от актуалната серия и се позиционира между Y5 (2019) и Y7 (2019), които също сме ви показвали във видео ревюта в Digital.bg.

В първата част на поредицата която посветихме на Huawei Y6 (2019), разгледахме неговият дизайн, като се спряхме по-подробно на използваните материали, съпоставяйки ги с тези на конкурентните модели и предишните Y6 поколения. Обърнахме внимание на периферията и функционалностите ѝ и споделихме с вас интересни факти, които едва ли ще научите някъде другаде.

 

Директен линк към въпросното видео сме приложили над тази статия, за тези от вас, които не са го гледали. А за тези, които са – време е да продължим напред със следващите технически компоненти в новият Huawei Y6.

Дисплеят с доста голям и респективно удобен за работа и забавление. IPS матрицата е с 6.09" диагонал и HD+ резолюция 1560х720 пиксела. Нестандартният размер се дължи на Waterdrop Notch извивката горе. Модерна и функционална, тя е неизменна част от всички нови модели на Huawei. Въпреки, че телефонът е представител на бюджетният ценови клас, дисплеят му може да се похвали с много добро цветопредаване и висока яркост, която ни позволява да работим с него навън дори в горещите летни дни без един облак на небето.

 

 

В цифри – средната яркост, която измерваме е 490cd/m² което е с около 15% по-добър резултат в сравнение с предишното поколение Huawei Y6 (2018). В същото време, когато сме на тъмно, дисплеят автоматично ще намали яркостта си до такова ниво, че след продължителна работа или игра да не изпитваме повишена умора в очите си.

Тук е моментът, в който стартираме Benchmark тест и докато той върви ще споделяме информация за хардуера, който Huawei са избрали за своя бюджетен модел. Централният процесор е Mediatek MT6761, известен още като Helio A22. Той е 16nm и има 4 ARM Cortex-A53 ядра с тактова честота, достигаща до 2GHz. Партнират му GPU PowerVR GE8320 и двуканална LPDDR памет с обем от 2GB. Тази комбинация се е доказала във времето като надеждна, безпроблемна и достатъчно бърза за стандартна потребителска работа. Процесорът не е толкова популярен, както някои по-масови модели на MediaTek, но е достатъчно впечатлението което сме натрупали, тествайки го още при Huawei Y5 (2019), Honor 8С, Nokia 2.2 и Oukitel C15 Pro. Със сигурност с толкова голям дисплей, на голяма част от вас ще бъде интересно и как се справя с играта на игри новият Huawei Y6 (2019).

 

На телефона играхме различни популярни игри, като PUBG Mobile на средна графика маркира FPS около 20 до 25.  По-тежката Asphalt 9 пък е с постоянни около 10 до 12 кадъра в секунда. При голямо натоварване като това, не можем да не отбележим, че темепературата на корпуса на смартфона е доста ниска. Измерваме средно 30°C, което чисто статистически е много добър резултат.

 

Вградената памет е 32GB и ако те не са ви достатъчни – никакъв проблем. Слотът в периферната част на смартфона не е хибриден. В него можете да поставите microSD карта памет, без тя да бъде за смета на една от двете SIM. Максималният обем, който можете да добавите е 256GB.

 

Както и друг път сме казвали в ревютата си – добрият хардуер при Huawei, винаги върви ръка за рака с достатъчно качествен софтуер.При Y6 (2019), той е Android 9.0 (Pie) с потребителски интерфейс EMUI 9. В него Huawei са добавили различни полезни функции като. Голяма част от тях се появяват пред очите ни, още от падащото меню.

 

Там са бързият  Screenshot, който последствие можете да споделите само с едно слайдване нагоре,  Screenrecord пък е функцията, която ви позволява да снимате видео със случващото се върху екрана. Имате още  Eye comfort, който променя цветовата температура на дисплея, с цел да щади очите ви от натоварване, Hotspot за достъп на други около вас до интернет и Ultra Power saver, който намалява значително консумацията на електроенергия.

 

Li-Ion акумулаторната батерия с която разполага Huawei T6 (2019)е с 3020mAh заряд. Той му дава около 2 дни комбинирана експлоатация с едно зареждане. Разбито малко по-подробно, батерията ще ви бъде дистатъчна за над 13 часа постоянно гледане на видео или браузване в интернет.

 

Вече познавате добре смартфона Huawei Y6 (2019), но сигурно сте забелязали, че не казахме нищо за камерите му. Това е защото сме подготвили отделно фотографско видео ревю, което посветихме на трите нови бюджетни модела на Huawei от 2019г. –Y5, Y6 и Y7.