Вижте още: Как снима Huawei P9

 

По време на провелият се преди няколко дни Световен Мобилен Конгрес MWC 2017 станахме свидетели на редица различни премиери на смартфони и други мобилни джаджи, но несъмнено най-успешната бе тази на китайският флагман Huawei P10. Този смартфон не само пръсна по шевовете емблематичният Italian Pavilion в старата Fira с над 2000 журналисти от цял свят, които искаха да го видят и докоснат първи, а и след това даде най-положителните отзиви сред всички тях, които успяха да го съпоставят с конкурентите му.

Е новият топ флагман е вече седмица в ръцете ни за различни тестове и съпоставки, резултатите от които днес дойде ред да споделим с вас. Уважаеми любители на новите и интересни технологии, Digital.bg има удоволствието да е първата българска медия която в подробно ревю ще ви запознае с Huawei P10.

Първото обновление е кутията, тя се отваря много ефектно, като Внимание – ако си купувате P10 в никакъв случай не режете с нож предпазната лепенка която държи кутията затворена. Така рискувате да нараните дисплея, защото телефона се намира непосредствено отдолу. Иначе в кутията ви чакат слушалки, кабел за пренос на данни зарядно и допълнително предпазно калъфче.

 

 

Спомняте си как изглеждаше предходният флагман P9, ако не ще ви припомним. Сега вижте наследникът му – формата на P10 е много по-ергономична и смартфона е по-удобен за държане в ръка, дори от дами. Корпусът е малко по-тесен, но основното удобство идва заради по-заоблената периферия и ъглите благодарение на които P10 лесно влиза дори в джоба на по-тесни дънки.  

 

Цветове

Подобно на P9 и този път Huawei са се погрижили цветовата гама на флагмана им да бъде доста голяма. P10 се предлага в общо 8 цвята, които имат и различна обработката на корпуса. Prestige Gold и Greenery са с анодиран алуминий, Graphite Black и Mystic Silver са матови, както става ясно и от името му Ceramic White е гланциран до керамичен блясък, а Dazzling Blue и Dazzling Gold със своята 3D диамантена текстура са със структура наподобяваща пила.

 

 

Тези цветове се оказва, че са уникални и запазена марка на Huawei, защото световно известният Pantone Color Institute ги е създал специално за китайският бранд.

 

Fingerprint

Тези от вас които са използвали до момента миналогодишният флагман P9 или някой друг смартфон със сканер на пръстови отпечатъци върху гърба ще останат изненадани с разположението на Fingerprint-a при Р10. Той се намира в лицевата част и е вграден в Home бутона. Първоначално ще ви е малко странно и неудобно, че е там, но бързо се свиква и повярвайте ни - много по-удобно е. Още повече, че вече Home бутона е мултифункционален.

 

 

Около него няма допълнителни бутони за връщане назад в менюто или за мултитаскинг. Всички тези функции + още много други нови са вградени в новият мулти бутон, който бихме сравнили до някъде с мултитъч тъчпада при лаптопите. Разположението на бутоните по периферията на P10 е идентично с това при P9, единствено Power бутонът вече е получил червена окраска и горният микрофон е една идея по в ляво. 3.5мм аудио жак също стои естетически много по-добре макар, че профилът на P10 да е почти абсолютно същия – 7мм. Телефонът има един високоговорител, но звукът му е достатъчно силен и чест. Съпоставихме го с този на P9 и се оказва, че миналогодишният флагман отстъпва.

 

 

Често получаваме зрителски питания, как се справят телефоните с разговори, при P10 антените са изнесени под тези пластмасови линии в долната и горната част на гърба. Тестовете ни показват, че в София покритието е пълно и дори в подземни паркинги не се губи. При провеждане на разговор от другата страна ни чуват отчетливо и ясно. Двата вградени в корпуса микрофони успяват да изолират добре околните шумове и събеседникът ни чува основно нашия глас. Тестова ни бройка е във версия с една SIM карта, но от 1 Април когато ще е официалната премиера за България, Huawei P10 ще се предлага и във вариант с две SIM карти.  

Очаквайте

Гледайте Digital.bg и утре, за да видите втората част на видео ревюто което посветихме на премиерният Huawei P10, в нея ще разберем с какъв дисплей, хардуер, софтуер и батерия е телефона, ще ги тестваме обстойно и ще споделим преките си впечатления от тях.