Вижте още видео ревюто: Huawei P smart 2021 - Смартфон с красив дизайн, добри параметри и ниска цена

 

Красиви цветове, нали?! Това са Crush Green и Blush Gold на новият Huawei P smart 2021. Има и трети цвят, който Huawei са нарекли Midnight Black и него можете да видите в първата част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на модела. Там обърнахме внимание на видимото за очите в дизайна на смартфона, съпоставяйки го с предишните поколения P smart. Разбрахме от какво е направен корпуса и колко качествена е сглобката му. Разгледахме периферията и функционалностите ѝ ви показахме няколко интересни теста, свързани с всичко това.

 

За пропусналите видеото, за улеснение сме приложили линк тук долу. А сега е време да стартираме смартфоните и да ви покажем всичките интересни технологии, които се крият в тях.

 

 

Ще започнем от дисплея, който при предишните две поколения P smart 2019 и 2020, беше с еднакъв диагонал - 6.21". При новото поколение обаче се наблюдава значителен ръст, което е много голямо преимущество за смартфона. Пред себе си имаме цели 6.67" зрителна площ - чудесна за гледане на видео, игра на игри и работа на два работни прозореца едновременно.

Ефектен момент е, че предната селфи камера е вградена в самия дисплей, а е част от Waterdrop Notch извивка, както при предишните поколения. Така се създава усещане, че дисплеят е още по-голям. За това спомага и ограничената в 3 от страните около него рамка. Така дисплеят заема цели 90.3% от цялата лицева част на телефона.

 

 

Резолюцията на дисплея е FHD+ 2400х1080 пиксела, напълно достатъчни за ясни и отчетливи изображения, дори когато гледаме дисплея от близко разстояние. Той има добро цветопредаване и висока за IPS матрица яркост. При теста ни с насочен към екрана студиен прожектор виждаме, че има отблясък, но дисплея остава добре видим. 

 

 

При хардуера, Huawei са заложили на своя 14nm Kirin 710A процесор. Той е 8-ядрен с 4 Cortex-A53 ядра са 1.7GHz тактова честота и 4 Cortex-A73 с 2GHz. Партнират им графичен процесор Mali-G51 MP4 и 4GB оперативна RAM памет. Предвид ценовият клас в който се позиционира Huawei P smart 2021, тази конфигурация е много добра. По време на тестовете ни, смартфонът работи отлично.

 

 

С толкова голям дисплей просто не можехме да не го тестваме с някои от най-популярните и динамични игра, като всички те не само тръгнаха, ами и както е видно от кадрите на екраните ви – вървят гладко, с добър fps. В моменти със силно натоварване като това, смартфонът не грее прекалено много и температурата на корпуса остава в комфортната зона.

Вградената в смартфона памет е 128GB и е напълно достатъчна, че да покрие нуждите на един средностатистически потребител. Ако случайно имате нужда от още пространство, можете да добавите допълнителна карта памет чрез microSDXC четеца.

 

 

Операционната система, която контролира P smart 2021 е Android 10 без GMS сетификация и не можете да сваляте приложения от Google Play, но това по абсолютно никакъв начин не трябва да ви притеснява. Разнообразни приложения, игри и друг софтуер могат да се свалят от фирменият бутиков онлайн магазин на Huawei – AppGallery. Там те са проверени и добре защитени, а броят им расте с всеки изминал ден все по-вече и повече.

Потребителският интерфейс на смартфона е EMUI 10.1, като ориентирането в менюто е много лесно и интуитивно. Имате на разположение различни функции, включително и жестови бързи команди. Например двойно почукване по дисплея означава скрийншот, който последствие лесно можете да редактирате. Част от EMUI 10.1 е и HUAWEI MeeTime функцията, която гарантира стабилно аудио и видео, дори когато амартфонът е със слаба мобилна мрежа.

 

 

Huawei P Smart 2021 се захранва от Li-Po батерия с огромен заряд. Той е с 1600mAh повече в сравнение с предишното поколение на смартфона и достига завидните 5000mAh. Тя има AI алгоритъм за пестене на енергия и може да ви предостави до 38.2 часа разговори в 4G мрежа или 16.6 часа гледане на видео онлайн. В комплект с телефона върви бързо 22.5W SuperCharge зарядно с което зареждане на смартфона става значително по-бързо.

 

 

Оказва се, че Huawei P Smart 2021 е толкова интересен модел, който на база всичките ни тестове можем да кажем, че има всички шансове да се превърне в бестселър в класа си. Но момент, не пропуснахме ли нещо?! Дизайна, използваните материали, дисплея, хардуера, софтуера, батерията, зарадното…ами да, не сме ви показали един от най-ключовите елементи в P Smart 2021 и това е камерата му.

Отиваме да я тестваме навън и скоро ви обещаваме подробно фотографско видео ревю, в което ще можете да видите голямо количество тестови снимки.