Вижте още видео ревюто: Honor 20 Pro - Смартфон с красив дизайн, голям дисплей и достъпна цена

 

Това на екраните ви е Honor 20 Pro, в преливащата от лилаво към синьо цветова разновидност Purple. Наистина разпознаваем и красив дизайн, който разгледахме в първата част на това видео ревю. В нея спряхме поглед още на периферната свързаност и на дисплея. Но няма да ви преразказваме интересните неща, които сте изпуснали. За любопитните, директен линк към видеото сме приложили тук долу. А сега е време да продължим напред с обзора си, интересното тепърва предстои.

 

 

Например въпреки, че е с доста по-ниска цена от тази на Huawei P30 Pro, Honor 20 Pro има абсолютно реципрочен на неговият хардуер. В основата му стои добре познатият ни топ процесор HiSilicon Kirin 980. Той е 7nm, с 8 ядра, групирани в 3 групи състоящи се от 2 Cortex-A76 ядра на 2.6GHz, 2 Cortex-A76 на 1.92GHz и 4 Cortex-A55 с 1.8GHz тактова честота. Както и друг път сме казвали, целта на това разделение е максимално добро КПД. Всички ядра работят вкупом само когато използваме телефона за сериозни натоварвания като игра на тежки игри, работа с графични програми или такива за видео обработка. В останалото време, когато бразувате, пишете си в месинджър или говорите по телефон, активни са само отделни групи, кои точно, отново зависи от натоварването. За качествената работа на процесора, разбира се важна роля играят още видео картата Mali-G76 MP10 и RAM паметта, обемът на която е цели 8GB. Можете да сте спокойни, няма нито една програма или игра на максимални графични настройки, която да затрудни Honor 20 Pro. По време на тестовете си не се сблъскахме с нито един проблем.

 

 

Добри са впечатленията ни и от операционната система Android 9.0 Pie с потребителски интерфейс Magic 2.1. Всичко в менюто е направено интуитивно. От падащото отгоре меню имате бърз достъп до функции като Wireless projection, която ви позволява да споделяте съдържанието на екрана си върху Smart телевизор, Screen record, режим за пестена на енергия и дори Huawei Share, който е най-бързият начин за прехвърляне на информация между Huawei устройства, а както и от софтуера, Honor се причислява към тях.

 

 

Honor 20 Pro има предостатъчно количество вградена памет – цели 256GB, като е налична и версия с наполовина по-малко. Преди да изберете коя от двете ще си купите, вземете под внимание факта, че телефонът няма слот за допълнителна карта памет. А обемът на паметта е много важен за хората, които обичат да снимат.

 

 

Тук идват и впечатленията ни от камерите на Honor 20 Pro. Върху гърба на телефона те са цели 4 на брой. Основният цензор е  48MP, което му позволява да снима много детайлни кадри, от които последствие можете да изрежете определена част, без да нарушите прекалено много качеството ѝ. Апертурата тук е  f/1.4, което пък ви позволява да снимате без наличието на много околна светлина. Както можете да видите от този кадър, снимата се получава с минимален шум и е с добра видимост.

 

 

Фокусировката е лазерна, като е налична и оптична стабилизация на изображението. Вторият сензор е телефото с  8MP еквивалент. Той ви позволява да снимате с 3х оптично приближаване. Имате още 16MP широкоъгълна 13мм камера и специализирана 2MP за макро фотография. Максималното качество на видео запис е 2160p с 30fps или 1080p с 60fps. Предната селфи камера на Honor 20 Pro също е доста качествена. Тя има в запас цели 32MP и широкоъгълна на 26mm. Тук ще ви предупредим, че ако не сте имали смартфон с „Punch hole“ камера, ще ви трябва известно време, за да свикнете на къде точно да гледате при селфита.

 

 

с Honor 20 Pro е захранва от Li-Po батерия с 4000mAh заряд. По време на тестовете ни, той се оказва достатъчен за около 2 дни комбинирана работа с телефона. В комплект имате бързо 22.5W зарядно, с което за 30 минути генерирате 50% заряд на батерията.