Вижте още видео ревюто: FiGi FJ - Смартфон с красив дизайн и ниска цена

 

Това на екраните ви е FiGi FJ , един интересен смартфон, който на първо място ни привлече с ниската си цена. По време на тестовете му последствие обаче, останахме доста приятно изненадани от дизайна и използваните в корпуса му материали. В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, разгледахме още дисплея и някои специфики на периферията. В случай, че сте пропуснали да го гледате, директен линк към видеото ще намерите тук над тази статия. А сега е време да продължим напред с техническата част.

 

 

Предвид цената на FiGi FJ не можем да очакваме много от хардуера му, но за стандартни задачи конфигурацията е чудесна. В основата ѝ стои 4-ядрен 64-битов процесор Mediatek MT6739 с 1.5GHz тактова честота. Партнират му GPU PowerVR GE8100 и 2GB RAM памет. Телефонът е подходящ за браузване, социални мрежи, работа с по-леки програми и игра на игри с не много високи системни изисквания.

 

Както виждате от кадрите на екраните си, решихме да експериментираме с популярната PUBG Mobile, която е с доста сериозен обем от почти 2GB. Играта върви гладко, като е доста приятно да се играе върху дисплей с почти 6.1“ диагонал. Дори по време на такова сериозно натоварване, FiGi FJ не грее и не забива. Това, че играта е голям обем не трябва да при притеснява, защото вградената в смартфона памет е учудващо висока за ценовият клас на FJ - 32GB. Обемът може да е увеличи посредством споменатото по-рано microSD.

 

 

FiGi FJ работи под оптимизирана за по-слаби и бюджетни устройства операционна система Android 8.1,с Android Go приложения. Ето например ще отбележим е, че при стартиране Youtube Go ви пита при стартиране, с какво качество искате да е видеото. Така можете да пестите от мобилните си данни, ако просто искате да слушате музика, а не да гледате клипа на песента.

 

 

Тук вместо да пишете търсените заглавия, много лесно можете да се възползвате и от функцията за гласово търсене. Просто натиснете иконата на микрофона и кажете какво ви се гледа.  Останалите Go приложения са събрани в тази папка – Google Go, Gmail Go, Maps Go и други. Много полезна и улесняващ а екстра е опростеният Google асистент.

 

 

С него можете само за няколко секунди да кажете за колко часа искате да активирате аларма, да получите в навигацията си най-близък обект, в случая фитнес или просто да кажете, кой Web сайт искате да посетите. В телефона базово имате месинджърите LINE, Telegram и WatsApp

 

 

Купете FiGi FJ с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Върху гърба на FiGi FJ има две камери с 13MP+0.3MP еквивалент. Както се и предполага, вторият сензор е помощен при снимки с „Ефект Боке“. При тях имате обект на преден план, който е на фокус и дефокусирана зона зад него. С този слайдър можете да регулирате степента на дефокусировка. Натискайки с пръст по екрана пък можете да изберете заоната, която да бъде на фокус.

 

 

Както виждате, крайният резултат не е никак лош.Единствено бихме ви посъветвали да снимате при добро осветление, за да бъдат снимките с максимално добро качество.  Същото се отнася и за случаите в които снимате в стандатен автоматичен режим при който само натискате спусъка.  В настройките на камерата  можете да регулирате експозиция, баланса на бялото или да неутрализирате ефекта на трептене при снимки под луминисцентно осветление.

 

 

От тук можете да включите и GPS Location таг, който ще добавя към всяка снимка информация с точното местонахождение, където е била направена тя. Предната селфи камера на FiGi FJ  е 5MP.  При нея можете да активирате FaceBeauty режим, който разкрасява лицето в кадър.

 

 

Смартфона се захранва от Li-ion батерия с 3200mAh заряд, който по време на тестовете ни е достатъчен за около 2 дни комбинира експолатация. Зареждането става посредством 5V/2A зарядно.

 

На няколко пъти в ревюто си споменахме, че FiGi FJ е с бюджетна цена. Колко тозно струва модела към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на марката в България – Smartfonix.com