Вижте още: Ekinox G1 - Смартфон с красив дизайн и мощен хардуер
 

С тези характерни цветове и визия, няма шанс да не познаете смартфона до мен, особено ако сте от хората, които следят видео ревютата, които Digital.bg публикува ежедневно.Да това е Ekinox G1, в първата част на ревюто на който спряхме поглед върху спецификите на визията, използваните материали, качеството на сглобката и размерите.

Разбрахме какво Ekinox са оставили в кутията, в комплект със смартфона. Подложихме на различни тестове хардуера и обърнахме внимание на сигурността. Ако сте пропуснали да гледате въпросното видео, директен линк към него има над тази статия, а сега е време да продължим напред с обзора си.

 

Ekinox G1 е подходящ за игра на игри, не само заради достатъчно мощният си хардуер, но и поради факта, че дисплеят му е с достатъчно голям диагонал – 5.7“. Матрицата е IPS LCD с резолюция 1440х720 пиксела. Цветовете са реалистични и наситени. Единственото нещо което ни липсва тук би била Notch извивка горе, но пък тя би оскъпила цената на продукта.

 

Ъглите на странично виждане са високо, а яркостта на дисплея е достатъчно висока, че той да остава добре видим, дори когато навън грее ярко слънце и го огрява. В същото време, когато работите на тъмно, можете да активирате от „Настройки“ режима „Night Light“. Той превръща бяла подсветка в жълта, намалява яркостта и така щади очите ви по време на продължителна работа.  Имате също така възможност да активирате “Grayscale” режим, който прави дисплея черно-бял. Сензорният екран реагира много добре, дори когато сме с тънки ръкавици.

 

Всъщност софтуерът на смартфона е идеално оптимизиран за работа. Операционната система Android 9.0 Pie е максимално опростена и менюто е много лесно за ориентиране. Още от падащото меню имате два много полезни режима - Battery Saver и Data Saver. Първият увеличава живота на батерията, като намалява яркостта на дисплея, изключва Bluetooth и други изразходващи енергия функции. Изключва и някои приложения във фонов режим, което пък е свеъзано с другата функция Data Saver.  

 

От падащото меню имате и функцията Cast, която ви позволява безжично да споделяте съдържанието на смартфона си с телевизор, проектор или Smart TV Box. Ekinox G1 ви предоставя бърз достъп до Storage пространството, което в смартфона е 32GB. Като от тук можете да управлявате всички файлове, които имате в смартфона си. Имате също така отделно приложение за подробен мониторинг на файлове, активни приложения, известия и други - Digital Wellbeing.

 

 

Ekinox G1 има две камери върху гърба си, което автоматично ни подсказва, че едната от тях е помощна, за реализиране на снимки с „Ефект Боке“. Основният сензор е 13MP, като с негова помощ както е видно от кадрите на екраните ви, снимките стават доста добре. Режимите на камерата са два – Photo и Video. Като в тях само натискате спусъка, за да направите снимка, всички настройки стават автоматично. Единствено можете с пръст да насочите фокуса към определена зона по екрана. С помощта на тази оранжева икона избирате два допълнителни режима – споменатият Blur и Beauty, който е активен и при предната 5MP селфи камера.

 

От подробните настройки можете да активирате стабилизация, воден знак, да регулирате баланс на бялото, светлосила по ISO, размер и формат на снимката. Можете също така да неутрализирате Flicker ефекта при снимки под луминисцентно осветление.

 

Ekinox G1 се захранва от Li-ion батерия с 3500mAh заряд. Благодарение на правилно подбраните и съчетани дисплей, хардуер и софтуер, телефонът издържа по време на тестовете ни около 2 дни с едно зареждане.

 

След като вече тествахме обстойно смартфона, можем да кажем в заключение, че с тази ефектна визия и с добрите си технически параметри, ако G1 беше модел на премиум марка като Huawei, Samsung или Apple, със сигурност щеше да се превърне в бестселър, но тогава и цената нямаше да е толкова ниска, защото щяхте да плащате за име. Ако не робувате на имена и марки обаче, взимайки Ekinox G1, определено ще останете доволни от инвестицията си.