Вижте още видео ревюто: Blackview BV9800 - Брониран флагман смартфон

 

Това на екраните ви е Blackview BV9800, със сигурност сте забелязали, че това не е стандартен смартфон, а устройство създадено да оцелее в какви ли не ситуации. С характерният си подсилен корпус, този смартфон може да издържи на падане от 150см, потапяне във вода, замразяване и висока температура. Пълните параметри по отношение на защитата, както и подробни впечатления за дизайна и използваните материали, можете да намерите в първата част на това видео ревю. Директен линк към нея има над тази статия.

 

 

Сега ще подходим малко по-технически и ще ви запознаем с дисплея, хардуера, софтуера и батерията на BV9800, защото те са не по-малко специални. Дисплеят на телефона е IPS LCD с 6.3" диагонал. Достатъчно голяма зрителна площ, на която спокойно могат да гледат видео няколко човека едновременно. Още повече, че и ъглите на странично виждане са доста широки. Резолюцията е FHD+ 2340x1080 пиксела, което гарантира достатъчно добра детайлност на образите и респективно намалена умора в очите след продължителна работа. Яркостта на дисплея е доста висока и той е добре видим, дори да сме в снежната планина и да грее ярко слънце.

И тъй като сега е зима и е студено навън, доста от нас ходят с ръкавици. По тази причина не можем да не отбележим, че дисплеят на телефона работи с ръкавици и то много точно и отчетливо. Особено когато сте в планината и сте във виелица, определено ще оцените тази екстра. Още повече, че телефонът има изключително бързо и надеждно лицево разпознаване, което ви позволява да отключите BV9800 без да сваляте ръкавиците си.  Разбира се имате и алтернативен вариант посредством Fingerprint сензор в дясно. Тестовете ни показват, че той също работи бързо и безпроблемно.

 

Предвид, че тестваме флагман модел, Blackview BV9800 има и доста сериозен хардуерен потенциал. В смартфона е интегриран централен процесор MediaTek Helio P70 MT6771V/CT. Той е 8-ядрен с 4 Cortex­A73 ядра на 2.1GHz и 4 Cortex­A53 с 2GHz тактова честота. Партниращият графичен процесор е ARM Mali G72 MP3 на 900MHz, а RAM паметта - цели 6GB LPDDR4X. Едва ли някой ще се изненада при тези параметри, но BV9800 буквално лети.

 

Натоварихме телефона с множество едновременно активирани фонови приложения, мултитаскинг с над 100 успоредно отворени брауз прозореца, работа с тежки графични програми и такива за видео обработка.В резултат не забелязахме дори наченки на забавяне. Точно така, както трябва да се държи в тест един флагман. Добри са впечатленията ни и по време на игра. Тежки заглавия на максимална графика вървят идеално гладко. Тук ще добавим и че при игра имаме доста силен и чист звук от високоговорителя, който се намира в долната част на гърба на телефона. Вградената в смартфона памет е 128GB, което практиката ни показва, че е предостатъчен обем за стандартни потребителски цели. Ако все пак сте извън стандартите и имате нужда от повече - никакъв проблем. Blackview ви дават възможност да добавите до още 256GB посредством слота за карти памет.

 

И друг път сме казвали в ревютата си, че бронираните смартфони имат малко по-специфичен софтуер в сравнение със стандартните такива. Операционната система на Blackview BV9800 е Android 9, но с фирмен потребителски интерфейс, който например включва папката Toolbox. В нея имате приложение за звуков тест, електронен компас, лупа, различни нивелири, крачкомер, барометър, фенер и нощна камера. В отделна икона на стартовият си екран имате SOS приложение, което може да ви спаси в екстремна ситуация, като изпрати на предварително зададен номер зов за помощ с информация с точното ви местонахождение. Навигационната система на телефона е доста точна, тя се позиционира при връзка със сателитите GPS, GLONASS и BEIDOU.

 

 

Батерията на BV9800 е Li-ion акумулатор със забележителният заряд от 6580mAh. По време на тестовете ни той се оказва достатъчен за около седмица комбинирана експлоатация с едно зареждане. Ако трябва да направим по-подробна разбивка, батерията е достатъчна за 14 часа непрестанно гледане на видео, 27 часа разговори или 30 часа слушане на музика. В режим на изчакване BV9800 може да издържи 840 часа, което е повече от месец. В комплект със смартфона имате бързо 9V/2A зарядно с което за едно пълно зареждане ще са ви нужни около 3 часа. Телефонът поддържа и функция за безжично зареждане.

 

  

Очаквайте и последното видео ревю от поредицата, която Digital.bg посвети на смартфона Blackview BV9800. В нея ще отговорим нагледно на въпроса „Как снима той?“