Вижте още видео ревюто: Blackview BV9700 Pro - Водо и удароустойчив смартфон с MIL STD-810G протекция и пулсомер 

 

Това на екраните ви е BV9700 Pro – може би най-интересният смартфон на Blackview, който без грам колебание можем да определим като флагман на бранда. Ще започнем втората част на видео ревю, което му посветихме  с една много интересна информация, която по всяка вероятност не знаете. BV9700 Pro първоначално беше проект в платформата за потребителско съфинансиране Indiegogo.

За да стартират създаването му, Blackview бяха пбявили, че имат нужда от 20 000 долара, но концепцията на телефона се оказва толкова интересна и впечатляваща, че той за отрицателно време събуди интереса на потребителите и за едва 24 часа, BV9700 Pro успя да събере финансиране от почти 120 000 долара, а до края на кампанията през Юни, сумата нарасна до почти 350 000.

 

Купете Blackview BV9700 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Ако се чудите, какво толкова е невероятното и впечатляващо в този смартфон, със сигурност не сте гледали първата част на видео ревюто което Digital.bg му посвети. Директен линк към нея има над тази статия, а тук само ще акцентираме какво има телефона освен IP68, IP69K и MIL-STD-810G сертификати за протекция. Той е с вграден в корпуса сензор за прецизно отчитане на сърдечен пулс, VOC сензор, който измерва качеството на въздуха и специална външна камера за снимки на тъмно.

Събудихме интереса ви нали?! Време е да продължим с техническата част и параметрите на BV9700 Pro, които впрочем синтезирано можете да откриете и на официалният сайт на вносителя на Blackview – Smartfonix.com Там можете да научите и на каква цена се продава BV9700 Pro към момента в който гледате това видео ревю.

Дисплеят е на телефона е с характерна Notch извивка горе, като в централното пространство са поместени сензорите за светлина и близост, говорителя и предната камера, която освен за снимки се използва и за лицево разпознаване при отключване на телефона. Теста ни показва, че тя работи бързо и безпроблемно. IPS панелът е с добро цвеопредаване и доста висока яркост, която позволява независимо от отблясъците, дисплеят да е достатъчно добре видим, дори навън да грее ярко слънце.

 

В същото време при намалена до минимум яркост, с дисплея се работи добре на тъмно, като не изпитваме повишена умора в очите си. Тук допълнително можете да подсилите ефекта, като активирате и режимът за щадене на очите, при който се регулира цветовата температура. Като размер, дисплеят на Blackview BV9700 Pro е достатъчно голям, както за работа, така и за забавление. Пред себе си имаме зрителна площ от 5.84", с FHD+ резолюция, която е еквивалентна на 2280x1080 пиксела. Плътността на пикселите за 1“ е 432ppi, с 0.0588мм размер всеки. Така дори да гледаме дисплея от съвсем близко разстояние, няма да забележим очертанията на пикселите, а това от своя страна отново води до щадене на очите при продължителна работа, както и до по-детайлни и приятни за гледане образи.

 

Гледайки видео, не можем да не отбележим, че BV9700 Pro ни изненадва приятно с вграденото си озвучение. Въпреки, че говорителят върху гърба е само един, звукът от него е доста силен и в същото време чист. Ето и един саунд тест от който ще добиете реална представа за силата и качеството му. Това пък е звуков тест, който записахме с микрофоните на телефона. Числото е множествено защото са 2 на брой, като този върху гърба е шумоподтискащ. Много полезно решение при снимки на видео, а и при разговори.

 

Тук е момента да кажем, че телефона е Dual SIM 4G, като слотът му е скрит под този капак и е от хибриден тип. Телефонът има добро покритие, дори в подземни гаражи и асансьори. Респективно в планински местности, където повечето смартфони трудно се свързват към обхват, BV9700 Pro, ще има. Може да е само една чертичка, но тя ще е там.

 

По отношение на Хардуера, Blackview също са заложили на най-доброто, което пасва на един флагман като този. MediaTek MT6771V или по-известен като Helio P60. Това 64bit, 12nm CPU с 8 ядра, разделени в 2 групи по 4 Cortex-A53 на 2GHz и Cortex-A73 на 2.1GHz. Партниращо е GPU ARM Mali-G72 MP3 с 900MHz честота.

 

Телефонът има още Multi-Core APU на 525MHz и цели 6GB LPDDR4X RAM. При тези параметри, едва ли някой ще се изненада, когато споделим, че BV9700 Pro върви светкавично бързо. Мултитаскинг с безброй успоредно отворени прозорци, работа с тежки програми, включително за видео обработка, топ игри на максимални графични настройки – никакъв проблем. Всичко върви гладко и бързо. 

 

Също така е интересно да се отбележи, че при тежки натоварвания, корпусът на смартфона не се нагрява прекалено много. За това до голяма степен, освен правилно подбраният хардуер, заслуга има магнезият в корпуса, който играе ролята на естествен охладител.  Вградената в BV9700 Pro памет е 128GB EMMC 5.1 ROM, която посредством microSD, може да се увеличи с до 512GB.

 

 

Несъмнено Blackview BV9700 е един много интересен смартфон за който има още какво да се показва и разказва. Продължавайте да следите Digital.bg и и ще видите видео ревютата, които посветихме на софтиера и камерите на този атрактивен флагман с нормална цена.