Вижте още: Blackview BV9600 Pro - Удароустойчив флагман смартфн с MIL-STD-810G протекция

 

Със сигурност има два въпроса които интересуват тези от вас които са фенове на бронираните смартфони и са гледали видео ревютата които публикувахме в последните дни в Digital.bg. Те бяха посветени на флагман модела Blackview BV9600 Pro и ни разкриха почти всичко интересно в него, без отговорът на въпроса „Как снимат камерите му?“ и „Колко надежда е батерията му?“. Време е да се съсредоточим и върху тях.

 

 

Върху гърба на телефона има 2 камери и 2 светкавици. Вторите осветяват идеално обекти на до около 4 метра, която е невъзможно за постигане от смартфон с единична светкавица. По-интересно е обаче да обърнем внимание на камерите, при които основният сезнзор е realni 16MP и е изработен по технологията ISOCELL. Самото наименование подсказва, че камерата е с добра светлочувствителност, а апертурата ѝ е f/2.0. Снимките при по-слаба осветеност не са никакъв проблем. Както и сами виждате в този кадър, шумът е минимален.

 

 

Ще ви издадем защо снимките в автоматичен режим стават толкова добре. Сензорът на Blackview BV9600 Pro е Samsung S5K3P8 и се състои от 6 оптични елемента. На 1/3.1" и с 1 микрометър размер на пиксела. Неговите 16MP също така ви дават възможност да снимате един общ кадър и последствие да изрежете определен детайл от него, без да се нарушава чак толкова много качеството на изображението, защото имате достатъчно пиксели в аванс.

 

Купете Blackview BV9600 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Вторият сензор също е Samsung, но този път модел S5K4H7 при който еквивалентът е 8MP, а останалите показатели - 1/4"и 1.2 микрометра. С помощта на вторият дълбочинен сензор, могат да се правят снимки в режим „Aperture“, който активира така нареченият „Ефект Боке“.

 

При него избирате обект който искате да бъде на фокус, а с тази скала регулирате степента на дефокусировка на фона около нео.  Blackview са помислили и за тези от вас които обичат да правят артистични черно-бели снимки. Ето няколко кадъра които направихме за вас в „Mono“ режим.  Друг режим, който Blackview почти винаги добавят в софтуера на камерите си си е „Pro“.

 

При него можете да правите ръчни настройки на почти всичко в кадъра. Практиката ни показва, че с базови фотографски познания, с този режим можете да направите много интересни снимки. В менюто с допълнителни настройки на камерата можете да променяте формата на снимките в 16:9 или 4:3 който е по-удобен за споделяне в повечето социални мрежи, можете да неутрализирате трептенето при снимки под луминисцентно осветление, да пуснете електронна стабилизация, таймер, баланс на бялото или звук при правене на снимка.

 

От тук можете да активирате и функцията „Location“ която чрез вграденият в смартфона GPS добавя към файла на всяка снимка информация с точната локация на която е била направена тя. Така последствие когато отворите Google Maps лесно можете да проследите пътуванията си назад във времето. Предната селфи камера на BV9600 Pro също може да се похвали с добро качество, защото е с 8MP Sony IMX134 Exmor RS сензор със CMOS BSI и апертура f/2.0.

 

Тук имате почти същите настройки както при предната камера, включително и „Beauty“ режим в който се ретушират лицата в кадър – кожата става по-гладка, а чертите са по-меки. Предна светкавица няма, но пък множете да се възползвате от HDR който е незаменим помощник при снимки с много цветове кадър или неравномерно осветяване. Пропуснахме да споменем нещо много важно, Blackview BV9600 Pro е водоустойчив и може да се потапя стабилно във вода, с него можете да правите и ефектни подводни снимки.

 

Тук има и една хитрост – на корпуса е изведен отделен бутон за спусък при снимане. Задържайки го активирате специалният “UnderWater” режим в който сензорният дисплей е изключен. Тоест няма опасност водата случайно да изключи или включи дадена функция. Всички функции се активират с механичните бутони. Можете с единично натискане на долния курсор за звука, да избирате снимка или видео, а чрез задържане да сменяте основна към предна камера

 

Както се и очаква от един смартфон създаден да оцелява при екстремни ситуации, Blackview BV9600 Pro е снабден с много сериозна Li-Po батерия с цели 5580mAh заряд. Тествахки телефона близо седмица, не успяхме да изхабим батерията му напълно. По характеристики на производителя, зарядът ѝ е достатъчен за 40 часа непрестанни разговори, 54 часа слушане на музика или 27 гледане на видео, в режим на изчакване капацитетът е над месец.

В комплект с BV9600 Pro върви специално Super-Fast Charging зарядно с 12V/2A което достига максимална сила на зареждане 24W. За едно пълно зареждане на батерията са необходими по-малко от 90 минути. Освен това в кутията на телефона има донгъл от micro USB към USB Type-C. С негова помощ, при нужда можем свържем към телефона стандартно зарядно. Заради специалните материали от които е направен и наличието на NFC чип, BV9600 Pro може да се зарежда и безжично с помощта на Wireless Charging.