Вижте още: Blackview BV9500 Plus - Брониран смартфон с IP68/IP69K и MIL-STD-810G защита

 

Вижте още: Blackview BV9500 Plus - Тест на дисплей, хардуер и софтуер

 

Благодарение на серия от подробни видео ревюта които Digital.bg му посвети, вече познавате много добре смартфона Blackview BV9500 Plus. Накратко, той е устойчив на мокрене, прах, радиация, удар и какво ли още не, защото има IP68/IP69K и MIL-STD-810G защита. Дизайнът му е типично мъжки и изглежда яко. Дисплеят е 5.7" FHD+ с Corning Gorilla Glass 3 защита.

 

 

В основата на хардуера стои процесор MediaTek MT6771T с 8 ядра и 2.1GHz честота. Партнират му GPU ARM Mali G72 MP3 и 4GB RAM памет. Операционната система която контролира всичко това е Android 9.0. Но да не преразказваме всичко – ако ви е любопитно да разберете повече за Blackview BV9500 Plus, можете да изгледате предходните му видео ревюта. Директни линкове към тях има над тази статия. Сега е време да продължим с останалите два компонента на смартфона, които оставихме за финала на обзора му.

 

 

Първият от тях е батерията, която заслужава сериозно внимание, защото е с цели 10000mAh заряд. По време на тестовете ни, той беше достатъчен за около седмица с едно зареждане. Ако трябва да направим по-детайлен мониторинг на потреблението, с едно зареждане можете да гледате видео с максимална резолюция без да спирате в продължение на денонощия. Също толкова време можете да снимате видео, което ще ви позволи и вградената в смартфона памет, защото обемът ѝ е цели 64GB.

 

 

Ако ще използвате телефона за разговори, това капацитетът на батерията е 60 часа. Можете и да споделяте от заряда на батерията си с други нуждаещи се смартфони посредством OTG кабел, защото BV9500 Plus има функция Reverse Charge. Голямата батерия на Blackview BV9500 Plus се зарежда със специално Super Fast Charging Type-C зарядо с което  зареждането от 0 до 100% става за едва 3.5 часа. Телефонът има възможност също така да се зарежда безжично, като за целта можете да си вземете допълнително Wireless зарядното за смартфон. Него, както и самият смартфон можете да закупите с най-ниска цена от официалният сайт на вносителя на марката в България – Smartfonix.com.

 

 

Преди години бронираните смартфони можеха да се похвалят със страхотна защита, но не и с добри технически параметри, включително и по отношение на камерата. Като се замислим, до скоро бодо и удароустойчивите смартфони на CAT нямаха дори светкавици. Казваме ви всичко това, защото макар и брониран, Blackview BV9500 Plus има камера с параметри съпоставими с тези на добър стандартен смартфон.  Върху гърба имаме 2 камери с 16MP + 0.3MP, като основният сензор е добре познатият ни Sony IMX298. Същият използват смартфони като Asus ZenFone 3, Huawei Mate 8, LG V20, OnePlus 3T, Xiaomi Mi5 и още куп други, което е достатъчно добър показател за качеството му.

 

 

Размерът на всеки от пикселите е 1.132μm, а максималната резолюция на снимките 4608 x 3456 пиксела. Това означава, че спокойно можете да направите един общ кадър и последствие да изрежете определен детайл от него, без да се нарушава прекалено много качеството му. Апертурата на сензора е f/2.0, което ви позволява да правите снимки при намалена околна светлина, без да включвате светкавица. Както виждате в кадъра на екраните си, шум има, но той е минимален. Ако все пак решите да използвате светкавицата при липса на каквато и да е светлина – диапазонът ѝ на качествено осветяване е около 3 метра.

 

 

Втората помощна камера служи за реализирането на снимки с така нареченият „Ефект Боке“. Тя мери дълбочината в кадъра, за да може обекта на преден план да бъде на фокус, а фона зад него да стои размазан. С тази скала можете да регулирате степента на дефокусировка.

 

 

Blackview BV9500 Plus има една много интересна функция, която много ще се хареса на хората които са активни в социалните мрежи. FaceCute анимира лицето в кадър и откровено ще ви забавлява. Тази функция е активна и при предната селфи камера, която е цели 13MP и също има добра апертура - f/2.0. При селфи имате възможност да активирате още портретен режим и Beauty, който разкрасява лицето в кадър. Максималното качество на видео запис е FHD, като имате възможност да снимате TimeLaps и GIF-ове.