Купете Blackview BV9500 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Красив, здрав, ударо и водоустойчив, с гумирано-алуминиев корпус, 2 SIM карти, изключително силно озвучение и много други екстри. Това са само част от отличителните черти на сървайвър смартфона Blackview BV9500, с дизайнът на който Digital.bg ви запозна във видео ревю.  Сега идва ред да продължим напред и да спрем поглед върху всеки от останалите интересни компоненти в това супер надеждно устройство.

 

Дисплеят, той освен защитен с Corning Gorilla Glass 5 протекция е и с доста добро качество. Пред себе си имаме IPS матрица с цели 5.7“ диагонал и резолюция 2160x1080 пиксела. Това автоматично ни подсказва, че дисплеят е с по-доброто за гледане на видео и игра на игри съотношение на страните – 18:9. Плътността на пикселите за 1“ при дисплея е 424ppi, с 0.06мм размер на всяка от точките. Така дори да погледнем от по-близко разстояние екрана, няма да забележим очертанията на пикселите, а това от своя страна се отразява благоприятно на очите ни при продължителна работа с телефона.

 

Няма да изпитваме повишен а умора и образите са доста по-детайлни.  24-битовите цветове са максимално реалистични и наситени, освен това телефонът разполага и с MediaTek MiraVision. Яркостта е доста над средностатистическата. Измерваме резултати достигащи 500cd/m2. Така когато работи с телефона навън и грее ярко слънце, дисплеят му остава достатъчно добре видим. Въпреки високата степен на защита, сензорите на дисплея работят добре, дори когато сме с мокри или мръсни пръсти. Все пак BV9500 е сървайвър смартфон който често се цапа и мокри.

 

Blackview са обърнали внимание и на хардуера BV9500. В основата му стои 64-bit 16nm централен процесор MediaTek Helio P23 (MT6763T). 8-те му ядра са разделени в две 4-ки Cortex-A53 с тактова честота 1.65GHz и 2.3GHz. Това разделение се прави с цел максимален КПД. При стандартна работа е активна само по-слабата 4-ка, а когато играем игри или работим с тежки програми, на помощ идва и по-силната.

 

Партниращият графичен процесор е двуканален Mali-G71 MP2 със 770MHz честота. А когато към това добавим и 4GB LPDDR4X RAM памет, вече можем да кажем, че Blackview са ни предоставили остатъчно добър и надежден хардуерен потенциал. Чисто статистически, това е смартфон който постига много добри резултати в различни Benchmark тестове. Например в най-популярният AnTuTu, BV9500 бележи между 92 и 95 000 точки.

 

Ако искате да играете тежки игри на максимална графика, ще се наблюдава леко забавяне, но например игри като Asphalt 9: Legends вървят идеално гладко, както и сами виждате на екраните си. Вградената в смартфона памет е 64GB - достатъчно голям обем върху който можете да съхранявате не малко игри, приложения, снимки, музика и видео. Ако все пак имате нужда от повече, под задният капак има място за допълнителна microSD памет.

 

Но какво е добрият хардуер, без адекватен софтуер. При Blackview BV9500, телефонът се управлява от Android 8.1 Oreo който типично за бранда е с оптимизиран потребителски интерфейс. В BV сериите той има характерни приложения които са създадени да ви помогнат да оцелеете в почти всяка ситуация.

 

 

Отваряме папката „Toolbox“  и в него място са намерили общо 16 приложения: „Saund Meter“ който измерва децибелите на звука; Електронен компас; фенер; няколко различни начина за нивелиране и измерване на ъгъл чрез нивелир; лупа; сърдечен ритъм; аларма и вграден сензор който измерва атмосферното налягане и надморската височина, като по този начин дори да нямате интернет в планината, можете да определите чрез алгоритъм, какво време ви очаква.

 

Освен „Toolbox“ сървайвър кита, в падащото меню на телефона има няколко полезни екстри като „Screen recording“ чрез който можете да записвате видео със случващото се върху дисплея ви или „Cast“ който споделя безжично съдържанието върху екрана на Смарт телелевизор.