Вижте още: Blackview BV8000 Pro - Красив и здрав смартфон с добра цена

 

Това е Blackview BV8000 Pro, един по-нестандартен смартфон който заслужава вниманието ви. В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, разгледахме обстойно неговият дизайн, защита на корпуса, използвани висококачествени материали, периферната функционалност и някои по-специфични екстри, на които малко хора обръщат внимание. Линк към въпросното видео има тук долу, а сега идва ред да продължим напред с обзора на останалите интересни неща които предоставя на потребителите това устройство.

 

Дисплеят на смартфона е с IPS с 5" диагонал и резолюция 1920х1080 пиксела. Впечатленията ни от него са наистина добри - добро цветопредаване, много висока детайлност, достигаща 441ppi плътност и висока яркост, която позволява дисплеят да е добре видим, дори когато сме навън и грее слънце. Измерваме средно 415cd/m², като разпределението на яркостта е над 87%. Тоест при единичен цвят на екрана, няма да се откроят по-светли и тъмни петна, които влияят негативно на картината. В същото време, можем да кажем, че при работа с телефона на тъмно, минималната яркост на дисплея му е достатъчно ниска, че да не натоварва очите ни прекалено много. Дисплеят е с ново на протекция Gorilla Glass 3, което ви дава известно спокойствие, че няма да се надраска случайно, ако носите смартфона в джоба си, заедно с монети или ключове.

 

Въпрос който често ни задават нашите зрители е "Има ли LED индикация за пропуснати обаждания и уведомления телефонът?". При BV8000 Pro, отговорът е положителен, като от настройки дори можете да изберете с какъв цвят, кое известие да свети. Изборът е сведен до червен, зелен и син диод.

При хардуера, Blackview са заложили на сигурно, интегрирайки добре познатият ни процесор Mediatek MT6757 или по-известен като Helio P20. Той се използва още много смартфони, които сме ви показвали във видео ревютата си. Сред тях са Ulefone Armor 2, Sony Xperia XA1 и XA1 Ultra, Samsung Galaxy J7 и CAT S41. Общото между тези модели е, че хардуерът им работи безотказно надеждно, така е и при Blackview BV8000 Pro.

 

Процесорът е 8-ядрен, 16nm FinFET, с Cortex-A53 CPU архитектура и тактова честота, достигаща 2.3 GHz. Партниращото GPU е ARM Mali T880 MP2 с до 900 MHz честота, а RAM паметта - цели 6GB. Благодарение на последният параметър, дори да отворите над 100 успоредни брауз прозореца, телефонът няма да се задъха. Също така можете да работите с различни тежки програми или да играете игри с високи графични изисквания. Вградената в смартфона памет е 64GB, като достъпни за потребителски нужди от тях са около 60GB. Ако това ви се струва малко, никакъв проблем - Blackview ви дават възможност да добавите до още 128GB посредством microSD. Като поставянето на картата памет няма да е за сметка на една от двете SIM карти, защото за целта в BV8000 Pro има отделен трети слот.

 

 

Операционната система, която контролира всичко случващо се със смартфона е Android 8.0, със специализиран за BV серията на Blackview интерфейс. Ориентирането в него става много лесно, като менюто е много добре структорирано. В базовите настройки, откриваме жестови команди, управление с една ръка и улесняващи ежедневието ви екстри, като  например, че когато телефонът ви звъни и го обърнете с лице надолу,  звукът автоматично ще спре. И тъй като BV8000 Pro е един малко по-специален смартфон, той има на разположение и специална папка с приложения.

 

В "Outdoor Toolbox" откриваме електронен компас, фенер, децибелометър, различни строителни приложения за нивелиране, крачкомер и дори сензор за сърдечният пулс, който работи с помощта на основната камера. С помощта на камерата можете още да увеличавате текст като с лупа и да измерите разстоянието си от обекти които стоят пред вас. Телефонът може да ви покаже също така какво е атмосферното налягане с момента и надморската височина на която се намирате. 

 

Елегантният здрав смартфон на Blackview има 16MP основна и 8MP предна селфи камери. Техните сензори са Samsung, съответно - S5K4H8 основен и S5K3P3 преден. Само по себе си това е достатъчно добра заявка за качество. Дали е така и на практика, можете да се убедите от кадрите във видеото над тази статия, които са направени със смартфона.

 

Blackview BV8000 Pro се захранва от Li-Po акумулатор с 4180mAh заряд. По време на тестовете ни, смартфонът издържа с едно зареждане около 3 дни комбинирана експлоатация.

 

В разбивка - ако искате да гледате видео без спиране, зарядът ще ви стигне за 11.5 часа, ако изключите интернета и намалите яркостта до минимум, можете да работите с телефона непрестанно над 26 часа. В комплект с телефона имате бързо 9V 2A зарядно и OTG кабел, с помощта на който, можете да прехвърляте от енергията на BV8000 Pro, на друг смартфон.