Вижте още видео ревюто: Blackview BV6600 - Ударо и водоустойчив смартфон с достъпна цена

Благодарение на серия от подробни видео ревюта, които Digital.bg му посвети, вече познавате много добре смартфона до мен. Това е водо и удароустойчивият защитен Blackview BV6600. Един смартфон, който не само ни впечатли с високото си ниво на защита, но и със съпътстващите екстри които и притежава и които по никакъв начин не кореспондират с достъпната му цена.

За да не ви преразказваме какво разгледахме и тествахме до момента в BV6600, в случай, че сте пропуснал ида гледате другите две видео ревюта - директни линкове към тях сме приложили тук долу. А сега идва ред да преминем към следващата част от тестовете на този смартфон, която включва подробен преглед на техническите му характеристики.

 

Ще започнем от дисплея, който е 5.7" диагонал и е с HD+ резолюция 1440х720 пиксела. Той е направен по IPS технология и може да се похвали с достатъчно добра детайлност на образите и цветопредаване за такъв тип защитено устройство. Не, че Blackview не са могли да сложат дисплей с по-висока резолюция, не са го направили по две причини.

От една страна, за да не увеличават излишно цената на BV6600, която е заложено да бъде колкото се може по-достъпна, а от друга, за да постигнат колкото се може по-дълъг живот на батерията. Както знаем по-високите резолюция и яркост, неминуемо водят и до по-голяма консумация на ток.

Купете Blackview BV6600 с най-ниска цена от Smartfonix.com

Тук ще избързаме да кажем, че Blackview BV6600 има страхотна батерия, която бързо успя да привлече вниманието ни. Тя е със забележете, цели 8580mAh заряд. Кажи речи двойно повече от батериите на стандартните смартфони.

 

По време на тестовете ни, този заряд се оказа достатъчен за седмицак омбинирана работа, без да успеем да го изразходим напълно. По данни на Blackview, батерията на BV6600 гарантира на самартфона до 792 часа в режим на изчакване, когато не е свързан към интернет. Това означава над един месец в standby режим.

С батерия с толкова голям заряд, смартфонът спокойно може да споделя от него с други нуждаещи се от енергия устройства. BV6600 поддържа OTG функция, която му позволява други много полезни функции, сред които и възможността да се използва като външна батерия. Освен това към смартфона можете директно да свържете флашка и да четете файловете, които са записани на нея. Можете също така да свържете мишка или клавиатура.

Бързото зарядно, което влиза в комплект с BV6600 е 12V / 1.5A, което означава, че изходната мощност на зарядното е 18W. Как пресметнахме това ли? Подробен отговор можете да откриете в нашето видео.

Какво представлява бързото зарядно и безопасно ли е да зареждаме с него всеки смартфон. За ваше улеснение, директен линк към въпросното видео на Digital.bg ще намерите тук.

 

Като хардуер при BV6600, Blackview са заложили на комбинация от 8-ядрен процесор MediaTek Helio A25, в който ядрата са разделени в две четворки Cortex-A53 с честота от 1.5GHz и 1.8GHz. Партнират им графичен процесор IMG PowerVR GE8320 и 4GB оперативна RAM памет. Тези хардуерни параметри са напълно достатъчни, за да се справят със средно тежки задачи, че дори и на телефона да се играят по-тежки игри, но при условие, че графиката им е с намалени настройки.

По време на тестовете си не се сблъскахме с никакви проблеми като забиване, забавяне или греене. За пореден път сме приятно изненадани, как смартфон с толкова ниска цена, може да да предлага толкова добри технически характеристики. А към това ще добавим и че смартфонът не е какъв да е, а брониран, с доста сериозно ниво на защита. Вградената в BV6600 памет е 64GB, като обемът може да бъде увеличен с до 128GB посредством microSD карта памет.

 

Операционната система, която контролира хардуера на смартфона е Android 10, като в него, типично за защитен смартфон, създаден за да ви помогне да оцелеете в екстремни ситуации, са добавени и различни специализирани функции. Сред тях са споменатите по-рано в ревюто ни барометър, онлайн радиостанция и SOS бутон, като към тях ще добавим още компас, няколко нивелира, радио, фенер и много други. Много полезна функция, наличието на която маркираме в менюто на смартфона е гласовият асистент на Google, който може да отговори буквално на всеки ваш въпрос.

Ако смятате да използвате Blackview BV6600 за правене на снимки, то той ще покрие изискванията на хората, които често споделят кадри в социалните мрежи. Да селфи камерата се справи отлично със задачите, които ѝ поставихме. Тя е 8MP със сензор Sony IMX219 и има на разположение редица интересни филтри и настройки. Върху гърба на смартфона и още три камери, като две от тях са помощни за ултра широкоъгълни снимки и за мерене на дълбочината на кадъра при снимки с “Ефект Боке”.

 

По интересен е основният сензор, който тук е дело на Samsung и по-конкретно е S5K3P9SX с 16MP еквивалент. Сред характеристиките му е апертура f/2.0, която позволява на смартфона да снима добре, дори когато заобикалящата го светлина е ограничена. Ако снимате при пълен мрак пък, на помощ идва двойна LED светкавица с диапазон на качествено осветяване от около 3 метра.

След като изгледахте всичките три части на видео ревюто, което Digital.bg посвети на смартфона Blackview BV6600 е много вероятно вече да се интересувате и каква точно е цената на която той се продава към момента в който ни гледате. Нея можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България - Smartfonix.com