Вижте още видео ревюто: Blackview BV6300 Pro - Брониран смартфон с красив дизайн и достъпна цена

 

Това на екраните ви е бронираният смартфон Blackview BV6300 Pro. Тези от вас, които са гледали първата част на видео ревюто, което му посветихме, със сигурност са го разпознали заради тънкият му профил. Да, въпреки сериозната си степен на бронировка, този модел има доста компактно и дори елегантно тяло. Това, както и още интереси факти свързани с дизайна, използваните материали и устойчивостта на всякакви, пагубни за стандартен смартфон вилия, разгледахме в споменатото ревю. За пропусналите да го гледат – директен линк сме приложили тук долу. А сега, време е да продължим напред, защото тепърва предстои да научите интересни неща за BV6300 Pro.

Например за хардуера му, който е идеално подбран от Blackview, за да си партнира с дисплея, софтуера и батерията, за да може смартфонът да може да издържа изклюючително дълго време с едно зареждане. Но за него ще говорим след малко. Да се концентрираме върху хардуера, в основата на който стои MediaTek Helio P70. Същият процесор сме срещали и при други тествани от нас смартфони като Blackview BV9600E, Ulefone Armor 6S, Ulefone Armor 3W, Blackview BV9500 Plus, Blackview BV9700 Pro и Ulefone Armor 6E. Ако върнем лентата ретроспективно върху момента в който тестваме хардуера на всеки един от тези модели, ще разберем, че при всички тях сме били останали доволни от работата на хардуера. На база това можем да заключим, че изборът на Blackview да интегрират именно Helio P70 в удароустойчивият BV6300 Pro е бил много правилен.

 

Този процесор се явява наследник на добре познатият ни Helio P60 и е с до 13% по-производителен и енергоефективен. Helio P70 е 8-ядрен като съчетава две четворки Arm Cortex-A73 и Arm Cortex-A53 ядра, с тактова честота до 2.1GHz. Това е направено с цел пестене на енергия, защото процесорът има на разположение и изкуствен интелект, който на база употребата ви на смартфона, сам преценява в кои моменти да активира всички 8 ядра и в кои не.

Например при игра на тежки игри като Asphalt и PUBG Mobile. При тях на помощ идват графичен процесор е Arm Mali-G72 MP3 с 900MHz и цели 6GB LPDDR4x оперативната RAM памет. Телефонът се справя също толкова добре с графични програми и такива за видео обработка.

 

Интересно е да отбележи, че по данни на MediaTek, температурата на Helio P70 при максимално натоварване е с 4.5ºC по-ниска от тази на преките му конкуренти. Кои са точно те според компанията не се съобщава, но на база личните си впечатления след продължителна игра на тежките игри които ви показахме, можем да споделим, че наистина корпуса на BV6300 Pro остава доста прохладен.

 

В първата част на ревюто, което посветихме на смартфона на Blackview споменахме, че слота за SIM е от хибриден тип и ви ограничава да използвате или 2 SIM карти едновременно, или в едното гнездо да се намира microSD карта памет. Истината е, че е почти сигурно, че няма да имате нужда от допълнителна памет, защото BV6300 Pro има на разположение цели 128GB UFS 2.1 памет. Практиката ни показва, че такъв обем е напълно достатъчен на средностатистическият потребител, който може около 2 години да събира програни, игри, снимки и видео върху тях. Ако случайно не са му достатъчни, хубавото е, че винаги има вариант за ъпгрейд.

Купете Blackview BV6300 Pro с най-ниска цена от Smartfonix.com

Като софтуер също оставаме доволни. В основата му стои операционна система Android 10, която е оптимизирана с различни функционалности за такъв тип бронирано устройство. Например много ни допада това, че по дисплея няма излишни виртуални бутони, които да изяждат от зрителната ни площ. Функциите на тройката бутони е иззета от жестови команди, които виждате в действие в момента на екраните си. Плъзгане от периферните страни навътре, заменя бутона „Назад“, от долу нагоре ще ви върне към основното меню. А същото движение със задържане в горната точка, ще изведе мултитаскинг менюто.

Гарантираме ви, че веднъж свикнете ли с тази функционалност, последствие трудно бихте се съгласили отново да използвате смартфон с виртуални бутони. В настройките откриваме функция за софтуерно шумопотискане на микрофона. Предвид, че BV6300 Pro е водоустойчив, над микрофона и високоговорителя има специални водоотблъскващи мембрани, които по никакъв начин не пречат на звука който се записва и излъчва. За целта записахме този говор, специално за вас в шумна среда. Това пък е аудио тест, който демонстрира силата и качеството на звука от високоговорителя.

 

Падащото от горната част на екрана меню е изключително богато и функционално. Е него намираме бърз запис на екрана, споделяне на съдържанието на дисплея посредством Wi-Fi към да речем Смарт телевизор, точка за достъп, енергоспестяващ режим и други. Ако си вземете Blackview BV6300 Pro, задължително ви съветваме ви да тествате черната тема, която изключително много пасва на смартфон с такава визия и функции.

Вече сигурно се убедихте и сами, че в този смартфон има толкова много неща, които си заслужава да се покажат и споделят, та единично видео ревю е немислимо да се направи за BV6300 Pro, освен ако не искате да отделите една цяла обедна почивка за него. Очаквайте и третата последна част от обзора, който посветихме на този специален модел. Там ще споделим впечатления от камерите, дисплея и батерията му.