Купете Blackview BV6100 с най0ниска цена от Smartfonix.com

 

Когато го виждате на екраните си, няма начин да се объркате, че това е друг смартфон, различен от Blackview BV6100. Той е направо огромен, но в същото време и елегантен и красив. Смартфон с много предназначения и най-важното, без аналог на пазара, защото освен голям, той е и със сериозно ниво на протекция, което му гарантира устойчивост на прах, вода и удар.

 

В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, разгледахме именно нивата на защита и акцентирахме върху спецификите им. Спряхме поглед върху дизайна, използваните материали и богатата окомплектовка, с която Blackview ни изненадват приятно. Както знаете, тук няма да преразказваме вече разказаното – за пропусналите да го гледат, директен линк към видеото има тук долу.

Вижте още видео ревюто: Blackview BV6100 - Огромен брониран смартфон с подарък

Сега ще продължим с техническата част и по-конкретно с тази част от нея, която стои постоянно пред очите ви.  При дисплеят на Blackview BV6100, спокойно можем да кажем, че размерът има значение, защото по-големият винаги е по-добър, той изпълнява много повече функции и е подходящ е за забавление и за всякакъв вид работа. Виждали ли сте друг път Rugged смартфон с почти 7" дисплей?! Не се замисляйте - няма друг такъв. Още повече, че при BV6100 дисплеят е с Gorilla Glass Aura бронировка и е с най-странната Notch форма, която някога сте виждали.

 

Горният десен ъгъл е изрязан и там се намира предната селфи  камера. Това е първият тестван от нас смартфон, който по тази причина има различна дължина на диагоналите, като левият е 6.88". Това е направо огромна зрителна площ – ето как изглежда пропорционално Blackview BV6100 до iPhone Xs, който повечето от вас са виждали на живо. Разликата е фрапираща. Големият дисплей на Blackview ви позволява да се възползвате от функции като Split Screen и Picture-in-picture, както и да четете онлайн книги, без да ви де налага постоянно да скролвате или увеличавате текста. Разглеждайки техническите характеристики на телефона, първоначално си казахме, че резолюцията на IPS дисплея му е прекалено малка – 1352х640 пиксела, но след като стартирахме телефона и поработихме с него няколко часа, можем да кажем, че дисплеят му е с достатъчно добра детайлност – нещо в което можете и сами да се убедите от кадрите на екраните си.

 

Цветовете са реалистични, а яркостта е доста над средностатистическата, което ви позволява да работите с телефона на открито, дори да грее ярко слънце. 19:9 съотношението на страните е изключително подходящо за игра на игри и за гледане на видео. При тях спомагателен фактор е силното озвучение което има телефона. Ето един саунд тест, от който ще добиете реална представа за него.

 

При хардуера, Blackview са заложили на нещо надеждно, енергоефективно и безотказно - процесор Mediatek MT6761 или по-известен като Helio A22. Той е с 4 ARM Cortex-A53 ядра с 2GHz и партниращ GPU PowerVR GE6300 на 660MHz, Същата комбинация сме срещали при Huawei Y5 и Y6 (2019), Nokia 2.2 и Oukitel C15 Pro. Заедно с 3GB LPDDR3 RAM памет, огромният здрав телефон на Blackview работи бързо и безпроблемно. Е, няма да можете да играете най-новите топ игри на максимална графика, но ако ги намалите до ниски графични настройки, те ще вървят без забивания. Иначе за стандартна работа като браузване, социални мрежим гледане на видео и различни програми, телефонът ще ви свърши чудесна работа.

 

Същото можем да кажем и за софтуера на телефона. Той е изключително интуитивен и удобен за работа. В основата му стои операционна система Android 9 Pie, която е оптимизирана за смартфоните на Blackview.  Още от падащото меню имате различни полезни функции като Hot-Spot, нощен режим и режим за пестене на енергия, Cast за споделяне на въдуржанието върху Smart телевизор или проектор, скриншот и други.

 

Предвид, че BV6100 е изключително подходящ за игри и гледане на видео от деца, Blackview са помислили и за сигурността им. От менюто можете да активирате ChildMode, който е специален режим ограничаващ достъпа на деца до определени функции и приложения на телефона. Например може да им забраните браузъра, Facebook, телефония, камера и други.

 

В ToolBag пък имате различни улесняващи екстри, като компас, децибелометър, лупа, нивелири и Warning, в който можете да подават SOS сигнали. Всъщност BV6100 има и специален SOS софтуер, който при задържане на това копче изпраща текстово съобщение с точното ви местонахождение или гласово обаждане към предварително зададен номер.  

 

Очаквайте и фотографското видео ревю, което посветихме на камерите на Blackview BV6100, там ще видите различни тестови снимки и видео, като ще споделим и впечатленията си от батерията на смартфона, а тя повярвайте ни е доста впечатляваща. Ако междувременно сте любопитни да видите какви са техническите параметри на камерите, както и каква е цената на която се продава BV6100  към момента в който гледате това видео ревю, можете да посетите официалният сайт на вносителя на Blackview – Smartfonix.com