Купете смартфона Blackview BV6000s с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Характерният му агресивен дизайн го издава – това в ръката ми е Blackview BV6000s, с дизайнът, конструкцията използваните супер здрави материали и IP68 протекцията на който се запознахме в първата част на това видео ревю. След нея спокойно можем да кажем, че това е един почти неубиваем смартфон който със сигурност ще надживее почти всички флагман смартфони струващи хиляди левове. А нека не забравяме, че цената на BV6000s е съвсем бюджетна и той може да бъде закупен от почти всеки средностатистически потребител.

Но нека продължим с обзора си и отбележим, че в защитеният си смартфон, Blackview са поместили  4.7" IPS дисплей с Corning Gorilla Glass 3 защита и резолюция 1280х720 пиксела. Реално за такъв тип устройство повече не ни е и нужно, а както и сами виждате образите които пресъздава са достатъчно реалистични и с добро цветопредаване. Положителни са впечатленията ни и от яркостта на дисплея.

 

Тя е доста висока и дори навън да грее ярко слънце, дисплеят остава достатъчно добре видим. В настройки, можете да се възползвате от „MiraVision“ оптимизация на качеството, калибровка и други настройки на дисплея. Също така ще отбележим, че дисплеят има специален режим за работа с ръкавици при който сензорите са малко по-чувствителни от обикновено.

 

Звукът обикновено е пряко свързан с картината, особено когато играем игри и гледаме видео. В този ред на мисли върху гърба на телефона има един високоговорител. Тестовете ни показват, че при входящи обаждания, звъненето е доста силно и няма шанс да не го чуете. Когато слушаме музика, силата на звука е средностатистическа, като не се долавя кривене или производни проблеми.

В комплект с телефона имате слушалки при които, забележете 3.5мм аудио жак е е малко по-дълъг от този на стандартни слушалки. Конструктивната промяна се налага от дебелият гумен предпазен слой който има корпуса на BV6000S. Слушайки музика със слушалки, можем да определим звукът като достатъчно качествен. Телефонът има един вграден в лицевата долна част микрофон. Звукът който улавя е сравнително чист.

 

При хардуера на BV6000s не ни очакват особени изненади, Blackview са заложили на добре позната ни с надеждността си комбинация от централен процесор MediaTek MT6737T на 1.5GHz, GPU Mali T720 и 2GB RAM памет. С тях телефонът работи бързо и безпроблемно.

 

Можете да играете средно тежки игри, да се възползвате от мултитаскинг при браузване, да работите с различни програми успоредно с месинджър и социални мрежи, без това да забавя телефона. Вградената му памет е 16GB, които могат да бъдат увеличени с още до 32GB посредством microSD карта памет.

 

За добрата работа на хардуера на Blackview BV6000s разбира се допринася и адекватно добър софтуер. Той е поверен в ръцете на Android 7.0 Nougat с фирмен потребителски интерфейс който е оптимизиран за работа в сървайвър смартфони. Доказва го например Toolbox папката .

 

Тук има 13 специализирани приложения които ще ви помогнат да оцелеете в почти всяка екстремна ситуация. Децибелометър, компас, фенер, няколко нивелира, пулсомер, лупа, силна аларма, крачкомер, транспортир и най-важното – барометър който измерва атмосферното налягане посредством специален сензор който се намира под този капак в горната периферна част на телефона.

 

Blackview BV6000s се захранва от Li-Po акумулатор с 4500mAh заряд който е достатъчен за до седмица работа с едно зареждане в зависимост от потреблението. Иначе с една пълна батерия можете да говорите непрестанно 24 часа, да гледате HD видео 8 часа или да слупате музика 13 часа. В режим на изчакване времето е 21 часа. Преди да вземем телефона за тест, бяхме чели различни ревюта на Blackview BV6000s в интернет. В по-старите от тях, потребители тествали телефона споделят, че имат проблеми с батерията и, че тя се изразходва по-бързо отколкото са очаквали.

 

Истината е, че подобен проблем е имално, но Blackview са поработили над отстраняването му и в комбинация с подходящият софтуер, при тази последна версия на BV6000s, вече батерията се справя отлично. Думите ни се потвърждават от всички тестове на които подложихме телефона. След стартирането му преди почти 26 часа, батерията все още е на 85%. В комплект с Blackview BV6000s върви 5V2A бързо зарядно с което за един пълен цикъл са нужни 3.5 часа.

 

Blackview BV6000s има 8MP основна и 2MP предна селфи камери. Ето няколко тестови снимки които направихме с тяхна помощ.