Вижте още: Blackview A80 - Бюджетен смартфон с карасив и запомнящ се дизайн

 

Това на екраните ви е Blackview A80. Един смартфон, който успя да привлече вниманието ни на първо място с ниската си цена, а след няколко дневни тестове и с технически характеристики, които напълно покриват изискванията на средностатистическият потребител, че дори и в някои отношение ги надхвърлят.

 

 

Например що се отнася до камерите. Наистина рядко се случва да тестваме смартфон от бюджетен ценови клас, който да има върху гърба си цели 4 камери. Основният сензор е 13MP Sony IMX258 и с него могат да се правят снимки с достатъчно висока резолюция, че последствие да можете да отрежете от тях определен детайл, без да се намали съществено качеството му.

 

 

В във видеото над тази статия, можете да видите подобна тестова снимка, както и други, които направихме за вас с помощта на останалите три сензора, които са съответно 2MP, 0.3MP и 0.3MP. Тяхната роля е по-скоро спомагателна, за реализирането на различни арт кадри.

 

 

Например тези снимки с „Ефект Боке“, при които фонът е замъглен, а обектът на преден план изпъква. Можете да снимате също така монохромни, с широка оптика или приближавайки обект в кадър. Менюто с настройки на камерата е много интуитивно направено и бързо ще свикнете с него.  

 

 

Непосредствено до стилизираният кръг от камери се намират силните LED светкавици. Тестовете ни със снимки на тъмно показват, че при пълен мрак, качественото осветяване е на до около 3 метра разстояние. Предната селфи камера на Blackview A80 е 5MP. Тя също се справя добре. Това са няколко снимки, които направихме с различните ѝ режими.

 

Купете Blackview A80 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

В основата на хардуера на А80 стои 4-ядрено CPU Mediatek MT6737. То е 64-bit ARM базирано и вече няколко години се слави като достатъчно бързо, безпроблемно и енергоефективно. Ядрата с Cortex-A53 работят с тактова честота до 1.35GHz, като това не е максимумът.

 

 

При ъпгрейднатата версия MT6737T, честотата е 1.5GHz. Това означава, че при Blackview A80 процесорът не работи с пълният си потенциал, което означава, че ще го прави значително по-дълго, отколкото този с "Турбо" вариант. Партниращият графичен процесор тук е ARM Mali-720 MP2, а RAM паметта е 2GB. Важно е, да отбележим, че това CPU има интегриран Cat.4 LTE модем. Вградената в смартфона памет е 16GB, като обемът може да се увеличи посредством четец на microSD карти памет.

 

По време на тестовете ни с леки и средно тежки задачи, смартфонът работи отлично. За това обаче спомага и правилно подбраният софтуер. Той е поверен в ръцете на последният Android 10 GO. Както знаем, версиите GO са олекотени и специално оптимизирани за инсталиране на бюджетни и респективно по-слаби устройства.

 

 

Разглеждайки менюто на Blackview A80, забелязваме редица промени спрямо стандартният Android 10, но въпреки че ги забелязваме, можем да кажем, че те единствено подобряват работата на смартфона, без да го лишават от нещо. Дори напротев – добавят някои полезни функции, като например тези които виждате в Google Maps и в Youtube.

 

 

Батерията която дава енергия на всичко изброено до тук при Blackview A80 е Li-Ion акумулатор с 4200mAh заряд. По време на тестовете ни, той се оказва достатъчен за средно между 2 и 3 дни комбинирана работа с едно зареждане.

 

След като сте изгледали видео ревютата, които му посветихме, ако сте от хората, които са си харесали A80 и искат да разберат, колко точно струва смартфонът към момента в който гледате това видео, можете да разберете цената, като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com