Купете Blackview A70 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Това на екраните ви е Blackview A70 - един смартфон, който определено заслужава вниманието ви. В това се убедихме след няколкодневните тестове на които го подложихме. С част от впечатленията си, вече споделихме с вас в първата част на това видео ревю.

В него видяхте в каква кутия идва смартфона и какво включва окомплектовката ѝ. Разгледахме корпуса на А70, размерите му и материалите от които е направен корпуса му. Обърнахме внимание на сглобката и на някои специфики и функционалности на периферията на смартфона.

 

Blackview A70 - Смартфон с много добро съотношение цена / качество |  Digital.bg

 

За удобство на пропусналите да гледат въпросното видео, директен линк към него сме приложили под този абзац. А сега идва ред да преминем към техническата част на обзора си, в която ще ви запознаем с дисплея, хардуера, софтуера, камерите и батерията на Blackview A70.

Вижте още видео ревюто на Blackview A70 - Смартфон с много добро съотношение цена / качество

Дисплеят на смартфона е с достатъчно голяма зрителна площ както за работа, така и за забавление. Той е IPS с 6.517" диагонал и заема 87.6% от цялата лицева част на смартфона. Тоест рамките около дисплея не са прекалено големи и това е видно още от пръв поглед. Дисплеят е HD+ със съотношение на страните 20:9.

 

Той има сравнително добра детайлност и при работа от стандартно разстояние н забелязваме очертанията на пикселите. Яркостта е над средно ниво и дисплеят е добре видим през деня. Вече когато намалим на минимум подсветката на екрана, не натоварваме очите си при четене прекалено много.

 

В основата на хардуера на Blackview A70 стои 8-ядрен централен процесор UNISOC SC9863A Spreadtrum. Той е 8-яден. Той е с две четворки ARM Cortex-A55 ядра, съответно с 1.2GHz и с 1.6GHz тактова честота. Партнират му графичен процесор IMG8322 MP1 и 3GB DDR4X оперативна RAM памет. С тази хардуерна конфигурация, Blackview A70 се справя с всички базови задачи, които може да му постави един средностатистически потребител.

Браузване, социални мрежи, снимане, корекция на снимки, леки програми и игри с по-ниски графични изисквания не представляват проблем за А70. Много важен съпътстващ фактор, който допринася за добрата работа на хардуера е правилно подбраният актуален софтуер. Много бюджетни смартфони залагат на по-стари версии на Android, но очевидно A70 не е сред тях, защото хардуера се управлява от Android 11 софтуер, който е оптимизиран чрез фирменият потребителски интерфейс на Blackview.

 

Вградената в смартфона памет е 32GB, но обема може да се увеличи с до 128GB microSD карта памет. Смартфона поддържа навагационните сателити GPS и GLONASS, като позиционирането при тракинг тава достатъчно точно. За безжичната връзка с други устройства отговаря Bluetooth 4.2.

 

Въпреки, че Blackview A70. е със съвсем достъпна цена, камерите му снимат достатъчно добре, че да споделяте качествени снимки в социалните мрежи. Главната причина за това е основният сензор върху гърба на смартфона, който е Sony IMX258.

Той има на разположение 13MP и апертура f/2.2. Когато снимате селфита пък на помощ два сензор Samsung Galaxy Core GC5035, който е с 5MP еквивалент. Тези тестови снимки са направени с помощта на камерите на смартфона при различни заобикалящи ни условия.

 

 

Едно от най-големите преимущества на Blackview A70 е неговата батерия. Този смартфон има на разположение цели 5380mAh заряд, който по време на тестовете му, ни бе достатъчен за средно между 4 и 5 дни комбинирана работа с едно зареждане.

В по-подробна разбивка, тази енергия ще ви е достатъчна за 6 часа игра на игри, 7.5 часа гледане на видео, 22 часа непрестанни разговори или 48 часа слушане на музика. В режим на изчакване смартфонът може да издържи цели 29 дни.

 

Е, вече вероятно и сами се убедихте, че Blackview A70. наистина си заслужава и предлага много повече в замяна на цената си, отколкото сте очаквали първоначално. Колко точно струва смартфона към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview в България - Smartfonix.com