Вижте още видео ревюто: Blackview A60 - Красов смартфон с "Waterdrop Notch" дисплей и ниска цена
 

 

Това на екраните ву е нагледното доказателство, как смартфон с ниска цена, може да предложи много повече от компромисно решение на потребители с ограничени финансови възможности. В първата част на това ревю, което Digital.bg посвети на Blackview A60, разгледахме съпътстващата смартфона окомплектовка и спряхме поглед на дизайна, използваните в корпуса материали, протекцията и някои по-специфични неща на които малко хора обръщат внимание.

 

За пропусналите да гледат това видео, директен линк към него има над тази статия. А сега е време да продължим напред с останалите интересни неща в Blackview A60, а те не саедно и две. Например, ще ви припомним, че самия края на първата част на ревюто ни споменахме, че големият 6.1“ Full View дисплей със съотношение на страните 19.2:9 е идеален за игра на игри.

За удоволствието ири тях до голяма степен допринася и хардуерът, в основата на който Blackview са поверили на добре познатият ни с качествата си процесор MediaTek MT6580A. Той е широко разпространен марки като Blackview, Doogee, Leagoo и Ulefone, което говори много за качествата му. Процесорът е 4-ядрен 28nm, с Cortex-A7 архитектура и тактова честота която достига до 1.3GHz.

 

Това CPU може да се похвали и с доста ниска консумация на електроенергия. Партниращият графичен процесор е ARM Mali-400 MP2, а RAM паметта - 1GB. Вградената памет е 16GB, които чрез споменатата вече microSD карта памет, могат да се увеличат с още до 128GB. Практиката ни показва, че това е достатъчно голям обем върху който можете да събирате в продължение на 2 години снимки и видео направени с камерите, да сваляте игри и приложения.

 

 

Операционната система на А60 е оптимизираният за бюджетен клас Smart устройства Android 8.1 GO. И друг път сме казвали какви са плюсовете на GO, но ако трябва да синтезираме накратко – с нея телефонът е разтоварен от към всичко излишно и така върви бързо, както когато сте го купили, така и година по-късно. Както знаете, един от най-големите проблеми на Android е, че във времето смартфонът започва да става по-бавен, ако не почиствате кеша му. При оптимизираният Android GO в Blackview A60, няма да се сблъскате с подобен проблем.

 

Blackview A60 има двойна 13MP основна камера, която ви позволява да правите актуалните напоследък снимки с „Ефект Боке“, при които обекта на преден план е на фокус, а фона зад него е дефокусиран. Тестовете ни показват, че камерата се справя с тази задача доста добре. Същото можем да кажем и за кадрите при по-слаба околна светлина. При пълна липса, на помощ идва силна LED светкавица с диапазон на качествено осветяване около 3 метра. Предната селфи камера е 5MP и има на разположение специален Smart Facebeauty софтуер, който разкрасява лицето в кадър. Менюто с настройки на камерите е богато и има различни функции и настройки. 

 

Батерията която захранва всичко изброено до тук е вградена в корпуса на смартфона. Акумулаторът е Li-ion, с 4080mAh заряд. Той е достатъчен за 2 дни комбинирана работа или 370 часа в режим на изчакване.

 

След като вече познавате добре Blackview A60, със сигурност се интересувате и „Каква е цената му в България?“ Отговорът на този въпрос, към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на Blackview – Smartfonix.com