Купете Смарт TV Box Lemfo H96 Max с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

В това видео ревю, Digital.bg ще ви покаже една много яка и полезна джаджа, която за съвсем малко пари може да превърне обикновения ви телевизор, монитор или дори проектор в Smart компютър с който да гледате интернет телевизия, да влизате в социалните мрежи, да браузвате или да работите с различни приложения. Уважаеми дами и господа - LEMFO H96 Max.

Макар и да присъства „Max“ в името му, размерите на устройството са съвсем компактни. Джаджата е квадратна със страна 10см и е дебела 25мм. Така тя може да се побере на всякъде, без да се набива на очи и да заема излишно място. Корпусът на LEMFO H96 Max е направен от огледален поликарбон, като в една от страните имате вграден дисплей, който ви показва дигитален часовник и съпътстваща информация. Горната част на устройството е стъклена с ефектен синьо-лилав стикер. Долната част е матирана решетка, която служи за охлаждане на хардуера, който се крие вътре.

Тук идва момента да отговорим на въпроса, който вероятно си задавате: „Как става магията, LEMFO H96 Max да превърне обикновен монитор в Smart телевизор?“ В комплект с LEMFO H96 Max имате захранване и HDMI кабел чрез който свързвате монитора. Хубавото е, че всичко става за секунди и нямате нужда от дълга и сложна инсталация.  Единствено ако монитора или телевизора ви има повече от  един HDMI вход, ще трябва да изберете от менюто му, в кой точно сте поставили кабела. Тук ще ви посъветваме да използвате HDMI кабела, който LEMFO са ви оставили в комплект, защото входът на устройството е малко по-специфичен и има шанс друг афтърмаркет кабел да не сработи. За връзка с интернет можете да използвате жично Ethernet порта или безжично чрез Wi-Fi. Контрола над всичко може да става както чрез жична или безжична мишка, така и с помощта на дистанционно, което имате в комплект с H96 Max. Като забележете, посредством този бутон, дистанционното може да се използва и като мишка.

 

 

В малката си Smart кутийка LEMFO са побрали доста сериозен хардуер, който я превръща в пълноценен компютър. В основата стои 4-ядрен 64bit процесор RK3318 с Cortex-A53 архитектура. По отношение на RAM памет и сторидж, H96 Max се предлага в 3 разновидности 2GB/16GB, 4GB/32GB и 4GB/64GB. Колко струва всяка от разновидностите, можете да разберете като посетите официалната страница на вносителя на LEMFO в България – Smartfonix.com

 

Ние тестваме междинният вариант и той работи светкавично бързо, като забележете, тази мъничка кутийка може да възпроизвежда 4K съдържание с 60fps и го прави доста добре. Но как получаваме това съдържание? Операционната система на LEMFO H96 е Android 9.0, като по този начин имате бърз достъп до всички оптимизирани приложения от Google Play магазина. Като "магазин" не значи, че всички са платени, дори напротив повечето са безплатни. Сега можете да си свалите приложенията на социалните мрежи Instagram, Facebook, Pinterest,  Twitter и други. Можете също така да гледате и видео съдържание през приложенията на различни онлайн платформи  като YouTube и Vbox7. Ако имате акаунт, можете да се възползвате и от услугите на IPTV чрез A1 Explore, VOYO, Nova Play и други.

 

 

Върху вградена памет, можете също така да свалите и различни игри, които да играете с клавиатура и мишка. Да в периферията на LEMFO H96 Max са вградени 2 пълноразмерни USB порта, като единият е от по-бързата за трансфер на данни версия 3.0. Тук максималната скорост достига 5G/s, спрямо 480M/s за USB 2.0. За пренос на информация имате и четец на карти памет. Така например можете да снимате с фотоапарат или камера, след което директно да възпроизвеждате съдържанието върху екрана на монитора или телевизора си.

 

 

Интересно е също така да отбележим, че H96 Max поддържа DLNA и Airplay. Така можете да свържете безжично към него смартфона си и да споделяте съдържанието му върху екрана на монитора. Ще отбележим още, че по периферията на този Smart TV Box има и AV вход, който ви позволява да свържете антена с която да гледате цифрова телевизия.