Ако преди години телевизорът служеше единствено за гледане на телевизия, то днес това вече е далеч по-високотехнологично устройство, което до голяма степен иззема функциите на компютър, сателитен приемник, монитор или домашен помощник с изкуствен интелект. Дизайнът на телевизорите също се измени изключително много, като някои марки започнаха да предлагат със своите SMART TV продукти и различни ефектни технологии, които не само подобряват качеството на картината, но и правят живота ни още по-пъстър, приятен и забавен. Една от тези технологии се казва Ambilight и е патентована от марката Philips. В това свое видео ревю ще ви покажем един от новите телевизори на бранда, които имат не само тази ефектна подсветка, но и още куп други впечатляващи технологии. Уважаеми дами и господа -  55OLED804.

Ще започнем с видимото за очите в дизайна и по-конкретно със стойката на телевизора. Тя е доста специфична и определено ни допада. Тя се състои от две много тънки крачета, които държат цялата конструкция на едва сантиметър над плоскостта върху която е поставен. Чисто естетически, така всички захранвания, кажели и други неща поставени зад телевизора не се виждат. Отделно, че можете да поставите Philips 55OLED804 в по-малко пространство от нужното ви за телевизор със стандартна, доста по-повдигната стойка. Тънката метална рамка около екрана кореспондира много добре с крачетата на стойката, които са изпълнени в същият минималистичен стил.

Philips 55OLED804  е 4K Ultra HD OLED с 3840x2160 пиксела резолюция и изключително детайлна картина. Дори да се вгледате от съвсем близко разстояние, няма да забележите очертанията на пикселите, което неминуемо се отразява положително и на умората в очите след продължително гледане на видео съдържание. По отношение на цветовете, можем да кажем, че те са изключително реалистични, покривайки 99% DCI/P3 цветовата гама. Много телевизори имат проблем с възпроизвеждането на черното в тъмни сцени, но този няма такъв проблем -  черно е наистина черно. 804 поддържа Dolby Vision, HDR10+ и Micro Dimming Perfect.

За качествената картина и за гладката работа на телевизора като цял осе грижи видео процесор P5 Pro Perfect Picture. Телевизорът има 2.5GB RAM памет, което обяснява защо работи толкова бързо. Разбира се това нямаше да се случи без адекватно подбраната операционна система Android TV 9 Pie. Базово телевизорът идва с различни инсталирани приложения сред които са Youtube, Amazon prime video, BBC iPlayer, Facebook, Netflix и други. От магазина на Google можете да свалите още, според индивидуалните си предпочитания. Вградената в телевизора памет е 16GB, като върху нея можете да записвате разнообразно съдържание. Можете и да свържете външна памет посредством някой от многобройните изходи в лявата част на корпуса отзад. Те включват общо 2 пълноразмерни USB порта. 4 HDMI, един YPbPr, оптичен аудио изход, ляв и десен аналогови, изход за слушалки, сателитен конектор, Plus (CI+), Ethernet-LAN RJ-45 и други.

По разно в ревюто си споменахме, че този телевизор е с фирмената Philips Ambilight подсветка. Тук тя обхваща три от страните на телевизора, като всеки от диодите върху гърба е разделен на три по-малки зони, които разпръскват светлината по цялата стена зад телевизора. По този начин изображенията които гледаме на екрана му изглеждат още по-големи. Ambilight има и други функции - той може да служи като цветомузика, докато възпроизвеждаме аудио файлове на 55OLED804 или да добавя допълнителна динамика по време на игра на игри. Подсветката има възможност за настройка спрямо цвета на стената пред която е поставен телевизора.

Споменавайки цветомузика, ще отбележим, че смарт телевизорът на Philips има доста добро вградено 2.1 канално озвучение с обща мощност 50W (RMS). То се състои от две среди с по 10W мощност всяка и субуфър с още 30W. Озвучението има 5-лентов еквалайзер, Dolby Atmos и изключително полезното при гледане на телевизия автоматично изравняване звука.

Дистанционното на Philips 55OLED804 е с характерният за новите серии Smart TV на Philips дизайн. То е сиво, с QWERTY клавиатура върху гърба, която е незаменим помощник при въвеждане на текст. Текст можете да въвеждате и гласово, защото дистанционното поддържа тази функция чрез Google Assistance.