В това свое видео ревю ще ви покажем един много интересен Smart телевизор, който не просто ще превърне хола ви в киносалон, а и идеално ще допълни модерният му дизайн. Philips 55OLED854 не е просто телевизор, а красиво мултифункционално устройство което заслужава да бъде част съвременните умни домове.

Несъмнено едно от големите преимущества на телевизора е дизайнът му. Той е максимално изчистен, елегантен и универсално подходящ както за дом с по-тъмен, така и с по-светъл интериор. Стойката върху която е поставен Philips 854 е масивна, направена от метал и с възможност за странична ротация. В случай, че предпочитате да спечелите пространство, монтирайки телевизора на стена - върху гърба му е предвидено място за стойка VESA стандарт.  

Както подсказва и наименованието му, 55OLED854 е с 55“ диагонал. Телевизорът обаче изглежда по-компактен, защото в три от страните около екрана му, рамка почти напълно липсва. Телевизорът е 4K UHD OLED, което означава, че благодарение на използваната от матрицата технология, в комбинация с високата резолюция - имаме изключително добра детайлност на образите и всяка сцена изглежда като случваща се в действителност пред вас, а не на запис върху екрана. Разбира се тук има и някои съпътстващи фактори, като видео процесора P5 Pro Perfect Picture, Micro Dimming Perfect и HDR10+ който най-общо казано изравнява цветовете в картини с неравномерно осветяване, обекти на преден и на заден план.

Телевизорът има на разположение две технологии, които доближават домашното кино до това от кинисалон. Някои от вас се досетиха, че става дума за Dolby Vision и Dolby Atmos. Първата гарантира живи, наситени и реалистични цветове. В картината цветовете са милиарди, а като база за сравнение при SDR, те са само милиони. Така ако съпоставим двете картини, при Dolby Vision можете да видите хиляди нюанси на един цвят. Белият цвят е 40 пъти по-светъл, а черният 10 пъти по-тъмен. Така картината която виждаме на телевизора си става още по-детайлна. Благодарение на Dolby Atmos пък картината се допълва от обгръщащ и акуратен звук. Разбира се за качеството на звука при Philips 55OLED854 има още един фактор и това е изключително качественото вградено в телевизора озвучение.

То се състои от 2 високоговорителя с по 10W мощност всеки + мощен субуфър с още 30W мощност. Говорителите му се намират централно върху гърба на телевизора и когато той е поставен пред стена, тя играе ролята на резонатор на звука. Тествайки 55OLED854, оставаме много доволни от вграденият му 2.1 канален звук. Освен всичко друго, телевизорът има и изкуствен интелект, който посредством специален алгоритъм прави настройките на звука, индивидуално според съдържанието което гледате и потребителските навици, които имате. Ако все пак държите да правите ръчна настройка, телевизорът ви дава възможност да го направите чрез 5-лентов еквалайзер. Сигурно ви се е случвало, превключвайки между различни телевизионни канали - някой да е с по-силен звук, а друг с по-слаб. При 55OLED854, Philips са решили този проблем, като са добавили автоматично изравняване на звука, което компенсира пиковете и падовете.  

Съпътстващ фактор за високото качество на картината при 55OLED854 играе една технология, която е запазена марка на Philips. Досетихте се, че става дума за Ambilight, който в конкретният случай е тристранен. LED диодите върху гърба на телевизора продължават условно цветовете на изображенията които виждаме върху екрана си. Така образите имат много повече свобода, а и ефектът на подсветката е доста впечатляващ. Ambilight се приспособява към цвета на стената, може да свети в такт с музика или да е в активен режим за игри.

Операционната система на телевизора е Android TV 9 (Pie) и е с много интуитивен потребителски интерфейс.  Вградената в телвзироа памет е 16GB, като можете да свържете допълнително вънпен диск с памет или флашка. Периферната свързаност на телевизора е изключително богата.

В комплект с Philips 55OLED854 имате много елегантно дистанционно с бутони с бързи команди и достъп до приложения, пълноразмерна клавиатура върху гърба и възможност за въвеждане на гласови команди чрез Google Assistant.