Купете Smart Tab с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Днес таблетите не са чак толкова масов сегмент както преди години, но този тип Smart устройства все още имат търсене, защото предлагат функционалности, които смартфоните нямат. Основното преимущество на таблетите е размерът на дисплеите им – подходящ за гледане на филми от няколко човека едновременно, забавление за деца и възрастни. В това свое видео ревю екипът на Digital.bg ще ви покаже именно един интересен таблет с достъпна цена, който би свършил чудесна работа за споменатите цели. Уважаеми дами и господа - Smart Tab.

Първото нещо което ни прави впечатление е, че въпреки ниската си цена Smart Tab идва в голяма кутия с богата съпътстваща окомплектовка. Тук вътре намираме стерео слушалки с хендсфри, стилус за по-прецизна работа с дисплея и протектор за него, 5V/2A бързо зарядно и с кабел, който се захваща към таблета на магнитен принцип, още един кабел за от micro към пълноразмерно USB за трансфер на информация и OTG към женско USB, което ви позволява да свържете към таблета флашка с памет, клавиатура или мишка. Тук имате и 3 преходника от nano и micro към пълноразмерна SIM. Това автоматично ни навява на мисълта, че с Smart Tab можете да имате интернет дори да сте навън и наблизо да няма рутер.  

Под този капак, Smart Tab има слотове за две SIM карти и допълнителна microSD карта памет. Всъщност таблетът е фаблет, защото чрез него можете да провеждате и телефонни разговори. За целта можете да използвате слушалките от комплекта или директно да слушате събеседника си посредством двата тсерео високоговорителя в долната периферна част. Те са доста силни, като от този наш саунд тест може да добиете реална представа за качеството на звука, който възпроизвеждат.

Дизайнът на Smart Tab е класически – изчистени форми, заоблени ъгли и отсечени линии. По-голямата част от корпуса е метална, но не липсва и поликарбон в периферните части. Гърбът и лицевата част се цапат с пръстови отпечатъци, пък и лесно се почистват лесно. За целта използваме Smart Cleaner, който съчетава 2 в 1 гъба и течност за почистване.

Дисплеят на таблета е IPS LCD с 10.1" диагонал и HD+ резолюция. 1280х800 пиксела  ви гарантират достатъчно добра детайлност за стандартна работа като браузване в интернет, гледане на клипчета, социални мрежи и снимки. Яркостта е доста висока, което ви позволява да работите с таблета навън дори да грее ярко слънце.

Хардуерът на Smart Tab също е подходящ за изброените преди малко дейности. В основата му стои 4-ядрен процесор MediaTek MT6580 с ARM Cortex-A7 архитектура и 1.3GHz тактова честота. Партнират му GPU Mali-400 MP и 2GB LPDDR RAM памет. 

 

 

Вградената памет е 16GB, но както вече стана ясно, таблетът има слот за карта памет и обемът може да се увеличи. Операционната система която контролира всичко това е Android 7 Nugat.

 

Smart Tab две камери 8MP основна, която има светкавица и 2MP предна за селфи и видео разговори. Максималното качество на видео запис е 720p.

Батерията която захранва таблета е Li-ion акумулатор с 6000mAh заряд. По време на тестовете ни, той е достатъчен за около 2 дни комбинирана работа с едно зареждане. Колко струва Smart Tab към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя му за България – Smartfonix.com