Купете смарт студиото Influgraf 1400 Desktop с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

С появата на Youtube, Facebook, Instagram, TikTok и други подобни социални мрежи, създаването и споделянето на видео съдържание стана много по-лесно. В началото имахте нужда от камера или фотоапарат в комбинация с компютър за монтиране на заснетото, но днес смартфоните снимат с качеството на фотоапарати, а хардуерът и софтуерът им изключват нуждата от компютри за постобработка. Всичко, което ви е нужно, за да създавате качествено видео съдържание за социалните мрежи може да се побере в джоба ви. Или почти всичко. За да бъдете един истински инфлуенсър в наши дни, ще имате нужда и от Influgraf 1400 Desktop, който Digital.bg ще ви покаже в това свое видео ревю.

На пръв поглед това изглежда като стандартен статив, но реално е много повече от това. Джаджата е същинско смарт студио, което ще ви помогне да създадете качествената си видео или фото продукция. Както подсказва и наименованието му, Influgraf 1400 Desktop е предназначен за настолна работа.

 

Стативът е с три стабилни крака с два телескопични компонента, със заключващо ухо долу. Той се разтяга до 40см. След това имате още 25см, като така камерите на смартфоните ви могат да стоят на 65см от повърхността върху която сте оставили Influgraf 1400 Desktop.

Горната телескопична част се регулира посредством специална ръчна манивела, която ви позволява да движите плавно кадъра, успоредно докато снимате видео. Устройството има две вертикални механични стойки, които могат да захванат смартфони с ширина на корпуса до 100мм.

 

 

В това изискване се включват почти всички съвременни смартфони. В случай, че искате да снимате хоризонтално в “Landscape”, можете да завъртите стойката посредством тази панта. За прецизна настройка, стативът има вграден нивелир.

Стативът има подвижна глава, която се регулира странично и в наклон посредством тази дръжка, която фотографите наричат швенк. Така кадърът ви става максимално плавен. Освен за снимане със смартфони, можете да използвате Influgraf 1400 Desktop и за снимки с фотоапарат или камера. За целта се маха стойката от горната част и тази плочка се завива за тях.  

Едно от големите преимущества на Influgraf 1400 Desktop в сравнение със стандартен статив е, че над стойките за телефони имате LED ринг с 15см диагонал на светлинното тяло. Той има възможност за фина регулация на наклона.  Питате се за какво пък ви е осветление?! Ето как ще изглежда кадърът ако снимате видео за своя влог без осветление. Има вариант да пуснете лампа в стаята, но отново ефектът ще бъде малко спорен. Не случайно в професионалните студиа за видео заснемане, операторите използват кръгово осветление. Дори в нашето имаме три такива осветителни тела с различни размери. В нашата концепция те осветяват мен върху белия фон, а два мощни прожектора осветяват самият фон. Подобен ефект можете да постигнете с осветлението на Influgraf 1400. Много хора биха се поинтересували, защо кръглото осветление е по-подходящо за близки снимки от да речем квадратното или единичното насочено.

Теориите по въпроса са няколко, ние ще акцентираме върху две основни. Погледнете лицето си - то има овална форма. Този тип осветление го осветява покривайки равномерно целият контур. Ето как би изглеждало лицето, ако е осветено със светкавицата на смартфона. Като имайте предвид, че ако изместите осветлението по-надолу или нагоре, сянката ще започне да пада неестествено и ще развалите кадъра си. Кръгло е и окото ви, което малко или много отразява светлината. Така с кръглото осветление на Influgraf 1400, получавате много ефектни блестящи очи. Осветлението е с регулируема сила и температура. С този бутон на дистанционното му можете да променяте светлината от студена в топла и обратното. Дистанционното се захранва посредством пълноразмерен USB порт.

 

Второто преимущество е свързано с качественият звук, който е задължителен за едно добро видео. Винаги има вариант да включите директно към смартфона си „брошка“, но по-добрият вариант е да включите професионален микрофон. Influgraf 1400 Desktop има специален държач за микрофон с регулируема глава. По корпуса му има още 4 допълнителни бутона.

 

Горните два ви позволяват да използвате по време на запис ефекти за ръкопляскане и смяха. Долните два са модулация на гласа ви и за добавяне на ехо. Най-долният бутон е мултифункционален и при задържане включва и изключва микрофона. Той е с вградена батерия, която се захранва посредством стандартен micro USB кабел който имате в комплект. В кутията имате още 3.5мм AUX аудио кабел.

Ако се интересувате, колко точно струва Influgraf 1400 Desktop към момента в който гледате това видео, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на джаджата в България – Smartfonix.com