Купете Influgraf 1400 с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Днес инфлуенсърството, правенето на влогове, кратки клипове и снимки за социалните мрежи са изключително популярни и от хоби се превръщат в начин на живот и дори в доходоносен бизнес. Ако преди години, за да правиш качествено съдържание, трябваше да имаш скъпа екипировка, състояща се от камери, DSLR фотоапарати, цял куп осветления и компютър за обработка на продукцията. То днес имаш нужда само от смартфон с добра камера и универсален Смарт атудио аксесоар като този. В това видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже една много полезна джаджа, която е идеалният помощник на съвременният инфлуенсър. Уважаеми дами и господа – Influgraf 1400.

Дори самото наименование на продукта подсказва, с каква цел е създаден той. В основата си той представлява трикрак статив с две стойки за захващане на смартфон. Целта е да можете да постигнете две различни гледни точки при снимане на видео.Благодарение на регулацията, можете да снимате както вертикално, така и хоризонтално в „Landscape“. Освен това можете бързо да сменяте гледната точка, защото стойката има възможност да се завърти настрани посредством тази стабилна панта.

 

Не трябва да е притеснявате, че смартфоните ви ще се изплъзнат. Стойките са много стабилни, имат гумирани лапи и изолиран мек предпазител. Могат да захванат смартфони с ширина на корпуса до 100мм. Това означава, че 99% от съвременните смартфони са съвместими с тях.  

Над държачите за телефони има LED ринг с 15см диагонал на светлинното тяло. Той има възможност за фина регулация на наклона.  Питате се за какво пък ви е осветление?! Ето как ще изглежда кадърът ако снимате видео за своя влог без осветление. Има вариант да пуснете лампа в стаята, но отново ефектът ще бъде малко спорен. Не случайно в професионалните студиа за видео заснемане, операторите използват кръгово осветление. Дори в нашето имаме три такива осветителни тела с различни размери.

 

В нашата концепция те осветяват мен върху белия фон, а два мощни прожектора осветяват самият фон. Подобен ефект можете да постигнете с осветлението на Influgraf 1400. Много хора биха се поинтересували, защо кръглото осветление е по-подходящо за близки снимки от да речем квадратното или единичното насочено. Теориите по въпроса са няколко, ние ще акцентираме върху две основни. Погледнете лицето си - то има овална форма. Този тип осветление го осветява покривайки равномерно целият контур.

 

Kак би изглеждало лицето ми, ако е осветено със светкавицата на смартфона, можете да видите във видео ревюто над тази статия. Като имайте предвид, че ако изместите осветлението по-надолу или нагоре, сянката ще започне да пада неестествено и ще развалите кадъра си. Кръгло е и окото ви, което малко или много отразява светлината. Така с кръглото осветление на Influgraf 1400, получавате много ефектни блестящи очи. Осветлението е с регулируема сила и температура. С този бутон на дистанционното му можете да променяте светлината от студена в топла и обратното. Дистанционното се захранва посредством пълноразмерен USB порт.

 

Ако искате да направите качествена видео продукция, със сигурност няма да разчитате на вградените в смартфона ви микрофони. Има вариант да включите директно към тях „брошка“, но по-добрият вариант е да включите професионален микрофон. Influgraf 1400 има специален държач за микрофон със 70см рамо и висококачествен  микрофон с възможност за регулиране силата на звука. По корпуса му има още 4 допълнителни бутона. Горните два ви позволяват да използвате по време на запис ефекти за ръкопляскане и смяха. Долните два са модулация на гласа ви и за добавяне на ехо. Най-долният бутон е мултифункционален и при задържане включва и изключва микрофона. Той е с вградена батерия, която се захранва посредством стандартен micro USB кабел който имате в комплект. В кутията имате още 3.5мм AUX аудио кабел.

 

Всеки от трите крака на статива има по 4 регулируеми части. Те се разгъват до цели 130см, като това не е максимумът. Над статива има още един изскачащ елемент, който добавя още 40см. Така камерите ви могат да стоят на височина от цели 170см. Горната част позволява фина настройка по време на снимки, без да разклащате кадъра си. Тя се прави посредством тази манивела. Главата на статива също има странична регулация и регулация на наклона. За удобство и по-плавно движение към нея е прикрепена тази дръжка, която на професионален език се нарича швенк. Стативът е много лек, което му позволява да бъде пренасян без проблем. Тук логично би последвал съвсем уместният въпрос „Достатъчно стабилен ли е? Ами ако снимаме навън и духа вятър, няма ли да падне?“. Производителят е помислил за това и в Influgraf 1400 са добавили кука за противотежест. За да направите най-прецизно позициониране на статива, в горната му част има вграден нивелир.

Influgraf 1400 е универсален. Освен за правене на влогове, той е изключително подходящ за продуктова фотография и видео. Може да се използва във фризьорски салони, от гримьори, при nail art и в какви ли не още случаи. Можете също така да премахнете стойката за телефони и да добавите фотоапарат с резба за статив, защото в комплект имате и тази специална плочка. Приятно изненадани оставаме и от факта, че цената на Influgraf 1400 е съвсем достъпна.  Колко точно струва фотографската смарт джаджа, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя ѝ в България – Smartfonix.com