В статиите които ежедневно публикуваме на сайта си, често ви показваме интересни дждади които набират финансиране чрез онлайн платформите Indiegogo и Kickstarter. Една от тях са смарт очилата Zungle Panther които днес благодарение на Корейска корпорация за насърчаване на търговията КОТРА са вече при Digital.bg за обстоен тест, впечатленията ни от който ще научите в следващите няколко минути.

 

Made in Korea

Да, още тук сигурно ви направи впечатление - рядко се среща да тестваме продукт на чиято опаковка пише Made in Korea. Но нека разопаковаме и погледнем какво включва окомплектовката.

 

 

Масивна предпазна кутия, текстилен калъф, microUSB кабел за зареждане и самите очила.  

 

Цветове

Ние тестваме най-универсалният черен цвят, но Zungle могат да бъдат поръчани още с бяла рамка, със сива, електриково зелена или розова. Като всяка рамка върви с определен цвят стъкла, а освен това те последствие могат да бъдат сменяни в общо 7 варианта.

 

Кутията за очила е здрава и ги предпазва добре

 

Дизайнът на Zungle очилата е класически и универсално елегантен. Същата линия феновете на слънчевите очила сигурно са виждали при марката Oakley, което не е случайно и защо – зад споменатите стъкла с 100% UV400 протекция стоят именно Oakley.

 

Стъклата са на Zungle са Oakley със 100% UV400 протекция

 

Размерите на Panther също са стандартни и ще паснат както на мъжете, така и на дамите. Единствено очилата са малко по-стегнати, като това е направено с цел, която пък ще ви разкрием сега.

 

Bone Conduction Sound System

Всеки от нас е ползвал слушалки тип "тапи", те обаче се слагат директно в ушите и напълно ни изолират от околните звуци. Ако си лежите на плажа ок, но ако карате колело или вървите из центъра на града, това вече е проблем. Ставате уязвими и не чувате никакви приближаващи опасности. Отделно използването на „тапи” неминуемо след известно време води до болка ушите,  Zungle Panther обаче работят на друг принцип, те използват така наречената Bone Conduction Sound System която директно предава звука чрез вибрации към ушната кухина под черепа ни.

 

Zungle Panther са подходящи както за мъже, така и за жени

 

Ето как се разпределя звука при единия и при другия тип слушане на музика. Преди да тестваме реално как работи тази технология, бяхме малко резервирани, но последствие се оказва, че качеството на звука е доста добро. Да, не е чак като звукът който възпроизвеждат слушалките насочени директно в ушната мида, но като цяло сме възхитени. Отделно, че в същото време и чуваме какво се случва около нас.

 

Говорителите на Zungle са вградени в рамката на Panther

 

Якото е, че очилата на Zungle могат да се използват и като HandsFree за директно провеждане на телефонни разговори, защото в тях има вграден микрофон. Ако завали или приятелите ви ви бутнат в басейна с очилата на главата ви, няма място за притеснения – Zungle са водоустойчиви и могат да работят на до 10 метра разстояние от смартфона към който са свързани.

 

 

Връзката между Panther и него става посредством Bluetooth, като очилата са в два варианта – за Android и iOS устройства. Свързването на телефона ви със Smart очилата е много лесно – стартирайте ги с този бутон, докато светне и започне да мига логото Zungle, активирайте Bluetooth на смартфона си и дайте ОК.

 

Всъзката с Android и iOS смартфони става чрез Bluetooth

 

Вече можете да слушате музика, като за целта не е задължително да носите телефона си в ръка. Целият контрол над случващото се може да става директно от очилата. В дясната част на рамката им има вградени тъч сензори с чиято помощ можете с единично почукване да спирате или стартирате песен, а със слайда напред или назад да преминавате към следваща или предишна.

 

Рамката на Panther има вградени тъч сензори и светещо лого Zungle

 

Ако телефонът ви звъни пък, чрез докосване ще приемете обаждането. От същата страна под гумено капаче е скрит и microUSB порта за зареждане. В лявата част на рамката има вградена литий-полимер акумулаторна батерия с 300mAh заряд които са достатъчни за до 4 часа безжично слушане на музика. Времето за едно пълно зареждане пък е точно 1 час.

 

Вградената батерия се зарежда с mucroUSB

 

Независимо от това, че в Zungle Panther са интегрирани не малко технологични компоненти, те остават достатъчно леки, че да ги чувстваме комфортно на главата си. Теглото им е само 45гр.

 

 

Теглото на Zungle Panther е само 45гр.