Един въпрос: Правите ли си селфита? Със сигурност по-голямата част от вас отговориха положително. Факт, днес почти всеки от нас използва смартфона си, за да прави снимки, като не малко от тях са селфита. По тази причина един от най-търсените аксесоари за смартфони си остава селфи стика. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже именно един такъв, но малко по-специален от всичко което сме виждали до сега. Уважаеми дами и господа Smart Selfie Stick M2 Mini.

Когато я изваждаме от кутията ѝ, джаджата по нищо не подсказва, че всъщност е мултифункционален селфи стик.  M2 Mini е сгъваем и в сгънато положение е под формата на правоъгълник с размери 28мм на 25мм на 126мм. Теглото е само 125гр. Това автоматично ви позволява да носите Smart Selfie Stick M2 Mini на всякъде по време на пътешествията си, без да ви заема излишно място, дори в джоба.

Корпусът на устройството е направен от поликарбон с 3 цветови разновидности – бяла, черна и розова. Но това е само външната обвивка. Когато отворим джаджата, разбираме, че вътре се крие метален 7 компонентен телескопичен механизъм, който увеличава дръжката на селфи стика до цели 72см. Така без проблем можете да снимате селфи с много хора в кадър – нещо което е невъзможно без телескопичен стик. Smart Selfie Stick M2 Mini здрав пружинен механизъм за захващане на телефона, като може да побере смартфони с максимална ширина от 80мм.  Стойката има възможност за регулиране на наклона напред, както и избор дали да снимате със смартфона си хоризонтално или вертикално. Както знаем, днес все повече хора предпочитат да снимат по втория начин, който е по-подходящ за гледане на съдържание върху мобилни устройства.   

Връзката между Smart Selfie Stick M2 Mini и смартфона ви става много бързо посредством Bluetooth. Само натиснете за 3 секунди лявото копче на ръкохватката и в Bluetooth менюто на дисплея на смартфона ви ще излезе опция за свързване към устройство с име М2. Smart Selfie Stick M2 Mini е съвместим както с Android, така и с iOS смартфони.  Вече сте готови за снимки.

Селфи стикът е хубаво нещо, но какво правим, ако смартфонът ви няма предна светлавица и искате да си направите селфи на тъмно. Можете да си свалите някое софтуерно приложение, което да използва дисплея на телефона като светкавица, но крайният резултат определено няма оправдае очакванията ви. Точно за случаите със снимки на тъмно, M2 Mini има една много полезна функция. В стойката за захващане на смартфона са вградени 4 LED диода с мека бяла светлина, която не изгаря лицето в кадър. Те се активират след задържане на десния бутон в ръкохватката. Имате 3 различни степени на подсветката, които можете да регулирате в зависимост от това на какво разстояние от вас се намира камерата и колко е тъмно. Имате и допълнителен режим в който диодите мигат.

 

 

Диодите се захранват посредством вградена в корпуса батерия. Зареждането ѝ става посредством micro USB порт и кабел който имате в окомплектовката. Освен за основното си предназначение, чрез LED функцията си Smart Stick-а може да се използва и като лампа или фенер по време на пътуванията ви. Джаджата е компактна и мултифункционална. В долната ѝ част има вградена резба за статив, което позволява на Smart Selfie Stick M2 Mini да стои стабилно дори в разтегнато състояние. Колко струва Smart Selfie Stick M2 Mini към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя му в България – Smartfonix.com