Несъмнено пролетта и лятото са сезоните в които по-често ходим да си починем на някой водоем. Като почивката почти винаги върви ръка за ръка с риболов. За професионалистите е ясно…техният улов е гарантиран, защото почти винаги знаят къде точно да хвърлят, знаейки че там се намира рибата. Но за аматьорите, слуката е на късмет…поне до този момент.

И преди в различни статии екипът на Digital.bg ви е показвал различни чудати, яки и полезни проекти които чакат или вече са реализирани благодарение на някой от сайтовете за онлайн финансиране. Разглеждайки Kickstarter днес попадаме на една интересна джаджа която ще се хареса на риболовците. Тя е дело на испанеца Дмитри Чърсин и представлява Smart Плувка.

 


На пръв поглед Fishing FanCam изглежда като обикновена риболовна плувка но всъщност не е. В долната ѝ част е вградена широкоъгълна HD камера която през Wi-Fi предава сигнал на смартфона или таблета ви като обсегът е цели 100 метра. Целта е, когато хвърлите вие да можете да видите какво се случва под водата. Разбира се, тук има едно „НО”, водата трябва да е бистра, защото камерата все пак не е магическа. Така, че Fishing FanCam е по-подходяща за соленоводен риболов. Всъщност и формата и размерите ѝ са по-подходящи за такъв.  

 

Плувката е дълга 177мм, с диаметър 30мм и 46гр тегло.

 

В плувката е вградена Li-Ion батерия която позволява до 2 часа автономна работа. Освен за намиране на рибата, Fishing FanCam е подходяща и за събиране на риболовни спомени, тъй като в нея има и гнездо за вграждане на microSD карта памет.

 

microSD карта памет която се слага до батерията AA

 

Имайки предвид колко често се случва влакното ни да се скъса или да заплетем някъде, губейки плувката си, Fishing FanCam не се оказва особено рентабилна, защото цената ѝ е около 120лв.

 

Вашето мнение


Ако и вие сте срещнали в интернет някоя яка, нестандартна или интересна джаджа за която искате да споделите, можете да ни пишете в Disqus формата за контакти на сайта ни или на нашата Facebook страница.

 

Вижте още: Сглобяем смартфон за 21 лева