Купете Smart MX3 Air Mouse с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

Със сигурност голяма част от вас са се сблъсквали с нелеката задача да търсят ново дистанционно за телевизора си, защото старото е счупено, изядено от домашният любимец, залято с течност или просто е спряло да работи след последното изпускане. Преди години намирането на точното дистанционно за вашият модел телевизор беше голямо изпитание, но днес вече има не малко алтернативи. В това свое видео ревю обаче ще ви покажем едно малко по-специално универсално дистанционно, което не само ще замени повреденото ви, а дори ще го надгради значително, защото има огромно количество функции. Уважаеми дами и господа - Smart MX3 Air Mouse.

Дустанционното е направено от здрав черен поликарбон, който е гланциран от едната страна и матиран от другата. Размерите на корпуса са 172мм на 52мм, като дебелината е 19мм. Теглото пък е точно 100гр. В комплект с дистанционното върви Bluetooth донгъл, а за захранването му са нужни 2бр батерии AAA, които не са включени в комплекта.

Със стандартен телевизор, Air Mouse може да работи директно посредством Infra Red. Ако обаче искате да използвате всичку функции на дистанционното, свържете го към Smart телевизор или Smart TVBox. С помощта на втората джаджа, която вече сме ви показвали в ревютата си, можете да превърнете и стандартен монитор в Smart телевизор. Можете да свързвате още към проектор, Mini PC, HTPC,  настолни компютри или All-in-One устройства. Като джаджата е съвместима с операционни системи Android, Windows, Mac и Linux.

 

 

Свързването между Air Mouse и телевизор  е лесно, единствено трябва да включите този донгъл към USB порта на телевизора си. Ако случайно връзката не е станала автоматично – задръжте едновременно бутоните OK и TV. Вече дистанционното е свързано към телевизора ви. Разстоянието до което можете да се отдалечите от приемника е максимум 10 метра.

 

 

Освен стандартните функции на едно дистанционно, Air Mouse има вграден жироскопичен сензор, който ви позволява да го използвате, за да насочвате курсора на мишката върху екрана на телевизора. Това е така нарчената "Air Mouse" функция, която имат и дистанционните на високият клас Smart телевизори. С тази разлика, че в сравнение с това, те са няколко пъти по-скъпи. Благодарение на тези функция, можете да играете и „Motion sensing“ игри, при които дистанционното ще играе ролята на меч, тенис ракета или волан на автомобил.

 

Освен безжична мишка и Motion sensing аксесоар, дистанционното ви предоставя и безжична клавиатура. За целта просто го обърнете наопаки. Пред себе си вече имате съвсем функционална клавиатура, с големи и удобни за писане бутони. Заради формата си джаджата е удобна за държане и с палци имате достъп до всички бутони. В дясно имате стрелкови курсор, а почти всеки от бутоните има и двойна функционалност, която е щампована със син цвят. За да преминете към втората функция, задръжте ALT.

 

 

Дистанционното има функцията „Voice Search“ която ви позволява да правите гласово търсене посредством вграденият в него микрофон.

 

 

Тази джаджа определено си заслужава и открива на Smart потребителите много и различни възможности. Колко точно струва Smart MX3 Air Mouse към момента в който гледате това видео ревю, можете да разберете като посетите официалният сайт на вносителя на марката в България – Smartfonix.com