Водещите мобилни платформи предлагат разнообразен избор от приложения, с които да подобряват качеството на съня. Всеки от нас знае, че е необходимо да спим средно по осем часа на денонощие, за да се чувстваме отпочинали рано сутрин. Най-важният фактор е избора на удобен матрак, което понякога може да е доста по-сложна задача, отколкото предполагаме. Екип от дизайнери на Eight Sleep създадоха уникален матрак с името Smart Mattress, който ще сложи край на този проблем, информира DigitalTrends. 

 

Компанията работи над Smart Mattress в продължение на две години и най-накрая са готови с финалната версия, която вече е достъпна за потребителите в 50 държави по цял свят. Специална технология позволява на този продукт да следи движението на потребителите и да се адаптира към тялото, но също сърдечния ритъм и скоростта на дишане. Smart Mattress е в състояние автоматично да настройва оптималната температура, за да гарантира максимално качествен сън. Самият матрак е произведен от четири слоя пяна с висока плътност. 

 

 

Smart Mattress е достатъчно голям, за да се използва от двама души и да отговори на различните им предпочитания. Така например матрака може да направи едната част по-студена от другата, ако това е желанието ви. Smart Mattress функционира и като аларма, която ще ви събужда в точното време, когато сте в най-леката фаза на съня. Създателите му твърдят, че той може да се свързва с други смарт джаджи в домовете ни като LED крушки, термостати и дори машини за кафе. Базовата версия на Smart Mattress вече се продава за €885 и е достъпна в четири различни размера.

 

Вижте какво се случва с тялото ни, ако не спим достатъчно