Днес всичко около нас е Smart. Съвременният потребител е свикнал до такава степен технологиите да улесняват живота му, че трудно можем да си представим ежедневието ни отново от цифрово да се превърне в аналогово. Нагледното доказателство са Smart часовниците и фитнес гривните които вече почти всеки носи. От странна технологична джаджа, те в последно време се превърнаха в моден аксесоар който харесват всички. В това свое видео ревю Digital.bg ще ви покаже новият Samsung Galaxy Watch Active, който отскоро се предлага и в България.

 

 

Часовникът е със симпатичен изчистен дизайн, с вградени в касата бутони. Силуетът е в стила на Motorola Moto 360, но по-умален и елегантен. Ако при предходните модели смарт часовници на Samsung управлението на менюто ставаше посредством механичен безел, то тук всичко е опростено и всички команди се изпълняват посредством тъчскрийна и двата бутона. Корпусът е водоустойчив с IP68 и MIL-STD 810G протекция и Gorilla Glass 3 защита на дисплея. Цветовите варианти са 4 - сребърен, черен, зелен и розово злато.

 

 

За кого е предназначен този часовник – това са по-скоро младежи и дами. Не само заради дизайна, но и защото касата е с едва 39мм диаметър. За сравнение можете да видите как изглежда до Smart часовника на Samsung по-големият Huawei Watch GT Actyve, чиято каса е 46мм и директно може да се определи като мъжки часовник, макар че и все повече дами харесват масивни часовници.

 

 

Часовникът върви в комплект с две каишки, размери S и L. Samsung предлагат и M която може да се закупи допълнително. Каишките са с бърз патент и реално конструкцията ви позволява да сложите на Galaxy Watch Active каквато и да е друга каишка на 20мм.

 

 

Дисплеят е Super AMOLED с 1.1" диагонал и резолюция 360х360 пиксела. Цветовете са доста наситени, а яркоста толкова висока, че дори навън да грее ярко слънце, дисплеят остава достатъчно добре видим. Операционната система на часовника Tizen-based wearable OS 4.0, а връзката със смартфона ви става посредством Samsung Wearable.

 

 

Часовникът може да се свърже както с Android, така и с iOS устройства. Хардуерът на часовника е поверен на бърз двуядрен процесор Exynos 9110 с 1.15GHz тактова честота и 768MB RAM памет. Вградената памет пък е 4GB. Galaxy Watch Active има почти всички фитнес и тракинг функции които и по-големите му събратя от семейството на Самсунг. Цената му в България към днешна дата е около 450лв.