Както вече ви показахме в серия от видео репортажи, тази година по време на технологичното изложение IFA в Берлин, почти всеки бранд представи свой нов модел умен часовник. Samsung Gear S2Motorola Moto 360 2Huawei Watch Alcatel Go Watch и още куп други. Всички те се състезават, кой ще има повече функции, по-красив или спортен дизайн, сменяеми каишки и т.н. Истината обаче е, че едно от основните неща които интересуват потребителя е „На колко време ще трябва да зарежда часовника си?” Съгласете се, че всяка вечер преди лягане, не е приемливо като вариант. Определено вече наблюдаваме градация в това отношение. Улеснени сме, че зареждането става безжично, а капацитетът скача до 2 или дори 3 дни. Но и това все още не е достатъчно.

 

 

Още през Март по време на Baselworld 2015, световното изложение за часовници и бижута в Швейцария видяхме нещо интересно. Smart часовникът Vector Luna, който издържа цели 30 дни с едно зареждане, като това не е постигнато за сметка на постоянно изключен екран, който се активира при нужда. Днес това произведение на изкуството вече се появи в продажба, заедно с няколко разновидности.

 

 

Интересен момент е, че часовника е с резолюция 240х240 пиксела и погледнат дори от по-близко разстояние не изглежда като дигитален. Циферблатът прилича на аналогов и дори секундарникът му успява да ни подведе. С цел пестене на енергия, както на истински ръчен часовник, той може да се спира и активира единствено с бутон.

 

 

В най-скъпият си вариант Vector Luna струва £349, което се равнява на 936лв. Доста скъпо, но съгласете се, че визията и използваните материали тук са като на един истински луксозен швейцарски часовник.

 

 

Корпусът тук е комбинация между алуминий и стомана, каишките естествена кожа или титаний. Ако все пак искате Vector Luna, но имате по-ограничен бюджет, можете да се спрете на вариантът му с правоъгълна каса който се предлага за близо 600лв. Vector Luna е съвместим с iOS, Android и Windows Phone устройства.