Вижте още шидео решюто: Huawei Watch GT 2 - Красив Smart часовник с елегантен дизайн

 

Това на екраните ви е Huawei Watch GT 2, новият Smart часовник на китайксият технологичен гигант, който определено успя да се открои от останалите устройства в този сегмент. Не само с дизайна си, на който обърнахме внимание  в първата част на това видео ревю, но и с техническите си параметри и софтуерни функционалности. Време е да ви запознаем обстойно с тях.

Ще започнем с това, как се свързва часовника със смартфона ви. Всъщност е това няма абсолютно никаква философия – всичко става за секунди, само активирайте Bluetooth от падащото меню на телефона си и изберете свързване към Huawei LTN-EAE, както е базовото име на Watch GT 2. Сега влезте в Huawei Health приложението на телефона си и добавете устройството и там, за да се възползвате от пълният му набор от функции. След няколко пъти ОК, вече сте готови за работа. А функциите на Watch GT 2 са значително повече от тези, които имаше предшественикът му.

В долната част на корпуса е вграден сензор за измерване на сърдечният ви пулс, като Huawei препоръчват, когато Watch GT 2 е поставен на ръката ви, каишката му да бъде стегната, а крайната дясна част на корпуса да е на поне 1 пръст разстояние от карпалните кости на китката ви.

Часовникът вече е готов да ежеминутно да проследява физическата ви активност посредством изминати крачки, брой ставания, слабо, средно и високо физическо натоварване и изгорени калории. За да бъдат най-точни последните е хубаво да въведете точните данни на тялото си в Huawei Health приложението.

Като се замислим, Huawei Watch GT 2 може да заеме функциите на професионален спортен треньор. Предшественикът му имаше доста спортни активности, но тази джаджа вече надмина и най-смелите ни очаквания. Тук е момента да отбележим, че в Watch GT 2 е вградено GPS GLONASS сателитно позициониране, което прецизно проследява маршрута ви на движение и на база цялата останала информация която е събрал от другите сензори, вади най-точен мониторинг на спортната ви активност.

В часовника имате на разположение общо 15 вида физически упражнения и 13 режима за бягане, като в тях часовникътпредлага гласови напътствия по време на всяка активност. Така Watch GT 2 играе ролята на мотиватор по време на бягането. Изключително подходяща функция за хора които правят първи стъпки в бягането или искат да отслабнат с негова помощ. Имате различни нива на трудност при упражненията, което пък е подходящо за по-сериозни спортисти, които искат да подобрят издръжливостта си.

Функциите на Huawei Watch GT 2 са подходящи за хора които са фенове на катеренето и ориентирането в планината. Забележете часовникът има барометър, компас и уред за измерване на надморската височина. Все неща от които имаме нужда в планината, а събрани накуп заедно с навигацията, те правят идеалният мониторинг на спортната активност която сме предприели. Специално за планинарите, Huawei са  интегрирали 3D функция за измерване на дистанция и откриване на маршрути. Имате възможност и да обедините няколко спортни активности чрез функцията Триатлон. Това са колоездене, бягане и плуване.

Тук ще акцентираме, че благодарение на водоустойчивостта на корпуса на Smart часовника на Huawei, с него можете да плувате докато е на ръката ви. В това време той измерва сърдечният ви пулс, скоростта, разстоянието, изгорени калории. Плувците реално могат да проследят много точно своите SWOLF показатели. За по-малко запознатите – SWOLF е комбинация между Swim и Golf, като най-общо казано е формула за измерване на ефективността на плувеца на база загребванията, изминатото разстояние, темпото и времето за което е направено то, като при Watch GT 2 се добавя и пулса за още по-добра прецизност.

Както и сами се убеждавате, функциите на този умен часовник и персонален треньор са наистина много. По тази причина ще ги разделим на две видеото което им посветихме.  Интересното тепърва предстои.