Аpple са лидер в пазара на умни часовници и генерират повече от 50% от продажбите в световен мащаб. Само преди няколко седмици бе представено тазгодишното поколение на Apple Watch, което отново предлага интересни подобрения. Вече ви информирахме, че Apple Watch Series 7 има по-голям, удароустойчив дисплей и 18 часа живот на батерията.

Една от най-осезаемите промени е размера на дисплея, който е увеличен с 20%. Очаква се този тренд да продължи и с Apple Watch Series 8. Компанията подготвя още една интересна промяна в следващата генерация на умните часовници. Шефът на Display Supply Chain Consultants (DSCC), Рос Йънг разкри, че Watch Series 8 ще е достъпен в три размера, съобщава BGR.

Досега компанията е предлага винаги само две версии на своите смарт часовници.

 

 

Така например оригиналният Apple Watch се продаваше в 38mm и 42mm конфигурации. След това компанията увеличи размера до 40mm и 44mm с премиерата на Apple Watch Series 7. Последното поколение е налично във версии с 41mm и 45mm. Компанията обмисля да заложи на дизайн с плоски краища, по подобие на MacBook Pro, iPad и iPhone.

Премиерата на Watch Series 8 ще е през есента на 2022г.

 

Още от Digital: Apple Watch 8 ще може да измерва кръвно налягане и количеството захар в кръвта