Вижте още видео ревюто на Сгъваем смартфон Samsung SM-G9198

 

За разлика от правоъгълните си предшественици, този Smart Watch е с кръгла форма и много наподобява класическите ръчни часовници. С тази дизайнерска промяна Samsung определено ще спечелят много от хората, които иначе не биха поставили на ръката си джаджа с дизайн от бъдещето. От друга страна обаче, формата на черният Gear S2 Classic го прави открито мъжки. Ефекта се подсилва от металната каса и каишка от естествена кожа. За да добиете точна представа, как часовникът би стоял на ръката ви, ето и точните му размери - 39.9x43.6x11.4мм (42гр).

 

 

Дами, не се притеснявайте - Samsung са помислили и за вас. Те представиха още една унисекс версия, която носи мето Samsung Gear S2. Тя е комбинация между бяла и сребриста повърхност или изцяло тъмно сив вариант. Променен спрямо Classic е не само цвета, но и частично дизайна, също както и размерите. (42.3x49.8x11.4мм (47гр)). Единственото нещо което малко недоумяваме е, защо белият часовник е по-голям от Classic версията, при положение, че дамската китка е по-малка. Каишката иначе може да се сменя бързо, само с едно движение, като тогава се променя автоматично и изгледа на дисплея. От Samsung са се погрижили за Gear S2 да има богат набор от оптимизирани приложения за кръгъл дисплей.

 

 

Самият той е Circular Super AMOLED с 1.2” и резолюция 360x360 пиксела. Това води до 302ppi плътност на изображението. Напълно достатъчно, че да можете да проверявате известията си, новини или поща директно на китката си, без да ви е нужен смартфон. Тук е момента да отбележим, че смарт часовникът на Samsung е първото подобно устройство с вградена e-SIM карта с гласови възможности. Така чрез Gear S2 3G можете директно да провеждате разговори, без телефонът ви да е наблизо. Мокренето не трябва да ви притеснява, защото новите часовници на Samsung разполагат с IP68 сертификат за протекция. microUSB или друг изход за зареждане няма, защото всичко става безжично.

 

 

Джаджата разполага с двуядрен процесор с тактова честота 1GHz. Той има 512MB RAM и 4GB вградена памет, а операционната система е Tizen. В Gear S2 са вградени множество нови фитнес функции за 24-часовият мониторинг на активността ви. По-интересните от тях са S Health и Nike+ Running. Налично е NFC чрез което могат да се извършват електронни разплащани.

 

 

Samsung  Gear S2 се захранва от две различни батерии със заряд от 250mAh за класическият му вариант и 300mAh за 3G версия. Любопитен момент е, че независимо от това увеличение тя издържа около 2 дни с едно зареждане, спрямо до 3 дни при часовникът без възможност за разговори.