След като неотдавна китайският технологичен гигант Xiaomi представи своя Smart аквариум за рибки, днес идва ред на бял свят да се появи поредната интересна и нестандартна джаджа от бранда. Този път това е Smart чаша за кафе. Тя е предназначена за хората, които не пият кафето си ударно за няколко секунди, а му се наслаждават часове наред. Често това се случва в офисите, когато си взимаме кафе сутрин, поставяме го до компютъра си и си отпиваме от време на време, за да вкусим малко свежест. До този момент правехме това пиейки студено кафе, което не е чак толкова вкусно, но сега благодарение на джаджата на Xiaomi, кафето ни ще бъде постоянно топло.

 

 

На пръв поглед Smart чашата изглежда съвсем стандартно. Тя има черен или бял керамичен корпус, по който нищо не издава, че вътре се крие батерия, температурен датчик и нагревател, който поддържа постоянна температура от 55°C на течността вътре.

 

 

Зареждането става посредством специална подложка, която безжично зарежда чашата. Интересното в случая е, че подложката е мултифункционална и когато не зарежда чашата ви, тя представлява стандартен 10W wireless charger, с който можете да заредите безжично смартфона си, часовник, слушалки или друга джаджа, която поддържа безжично зареждане.

 

 

Умната чаша на Xiaomi ще струва 189 юана, което е се равнява на около 46 лева.  

 

Прочетете още: 4 места, където може да откриете нова музика за Spotify