Foxconn е името на компанията, която сглобява и произвежда повечето мобилни устройства на водещите производители, включително и на Apple. В момента тече вътрешно разследване, което е свързано с обвинения за мащабна измама на някои от служителите. Оказва се, че работници на Foxconn от фабриката във Zhengzhou са реализирали продажбите на версии на iPhone с дефектни компоненти на стойност, която надхвърля $43 млн. Тази практика се е извършвала от поне три години, предаде BGR.

 

Служителите на Foxconn не са спазили изискването да унищожат въпросните компоненти, а вместо това са ги използвали в сглобяването на нелегални бройки на смартфоните. Информацията за тази измама става публично достояние от бизнесмен пожелал анонимност, който е купил определен брой от дефектните версии на iPhone. След като разбира за цялата схема той се свързва директно с Apple, които вече са стартирали собствено разследване на случая заедно със своите партньори от Foxconn.

 

 

Oбикновено дефектните части от този тип се унищожават, но в случая са използвани за създаването на фалшиви версии на смартфоните. На този етап не разполагаме с повече детайли за неприятния инцидент включително и за броя на служителите, които са замесени. Все пак нелегалната мрежа за продажба на iPhone вероятно е прилагана от двуцифрен брой хора. Foxconn осъдиха поведението на служителите си, но изтъкнаха, че персонала им надхвърля 1 милион души, което прави контролирането им много трудна задача.

 

Oще от Digital: Производствената цена на iPhone 11 Pro Max с 512GB е $490