Служител на Foxconn, които произвеждат мобилните устройства на Apple разкри много интересни детайли за бъдещите продукти на компанията. Според информацията юбилейния смартфон се разработва с кодовото име iPhone X, но са възникнали неочаквани проблеми, които засега отлагат старта на масовото производство на iPhone 8. Рамките около дисплея ще са още по-тънки, а позицията на задната камера също ще бъде променена. Новият смартфон ще използва Face Detection и Retina Scanner, който е вграден в предната камера.

 

iPhone 8 ще разполага с 3GB RAM и водоустойчиво покритие. Apple няма да използват в него набиращия популярност USB Type-C конектор, предаде TheVerge. Данните разкриват, че компанията тества iPhone 7S модел, който вместо алуминиев корпус ще има стъклено покритие и за разлика от iPhone 8 няма да поддържа технология за безжично зареждане. Аpple се очаква да представят и собствен смарт високоговорител, който използва гласовата услуга Siri. Неговият дизайн ще е идентичен с визията на MacBook Pro.

 

 

Въпросното устройство ще работи с Apple A9 процесор и има собствена камера и сензорен дисплей. Компанията ще актуализира всичките представители на MacBook серията. В това число ни очакват по-мощна версия на MacBook Pro, както и нов 12" MacBook и 13-инчов MacBook Air. Потребителите ще могат да конфигурират 15-инчовия MacBook с 32GB RAM. Новите лаптопи няма да имат сензорни дисплеи. Следващата версия на iMac ще бъде представена през 2018г.

 

Вижте как 3D Touch технологията в iPhone 8 ще струва двойно на Apple