В днешно време нормалният ритъм на живот е нарушен от COVID-19 заразата. Ежедневието на хората е по-различно и всеки се опитва да се пригоди към ситуацията по възможно най-добрият начин. Всякакъв тип забавления или събития са забранени, за да се избегне струпването на много хора на едно място.

 


Несъмнено едни от най-засегнатите са сватбените тържества, на които присъстват стотици хора. Много влюбени двойки решили да кажат „да“ отложиха своите сватби за неопределено време заради създалата се ситуация. Други пък решиха да действат по малко по-иновативен начин. Business Insider ни разказва за най-новия начин, по който двойките в Ню Йорк, ще могат да избягат от клишето и така да направят свото тържество доста интересно.
Самият губернатор на щата е издал заповед за изменение в закона. Тя ще позволи на хората да получават свидетелства за граждански брак, чрез видеоконферентни връзки, както и да се извършват церемонии по този начин.
Според статистиката в Ню Йорк има най-много заразени от COVID-19, така че там сватбените тържества са изрично забранени. Нито една институция не работи и нито един градски чиновник не е на работа и затова никой не може да осъществи бракосъчетанията. Но благодарение на новите заповеди, влюбените двойки могат да скючат граждански брак. Ето и как ще се извършва самата процедура.

 


Изискванията за церемониите чрез видео връзка са младоженците да покажат валиден идентификационен номер и снимка по време на разговора. Техните свидетели също трябва да участват в разговора, като не се позволява предварително записано видео от тяхна страна. След това двойката трябва да подпише предварително изпратените им документи и те да ги върнат обратно на чиновника. По този начин двойката ще има законен граждански брак.
Това е най-новият и интересен начин за бракосъчетания по време на пандемия. Колко дълго ще продължат те и дали някои хора ще да предпочетат този начин на сключване на брак, само времето ще покаже.

Още от Digital: 8 полезни съвета за по-качествени видеоконферентни разговори