Следващият голям ъпдейт на Windows 10 се очаква да е достъпен за потребителите през пролетта. За разлика от предходната актуализация от октомври този път не ни очакват множество нововъведения. Причината е, че обикновено Microsoft въвеждат повече промени с втория си ъпдейт, който е наличен през последното тримесечия.

Ситуацията сега няма да бъде по-различна, като компанията вече работи усилено над Windows 10 "Cobalt". Основната цел на софтуера е да промени ключови елементи от интерфейса и да предложи на потребителите по-модерна визия на Windows. Разпространението на ъпдейта няма да започне преди есента, но въпреки това вече знаем за някои от идеите на Microsoft.

Предстоящата версия на операционната система ще използва "Sun Valley" интерфейс, който ще оптимизира почти всеки ключов компонент, като бутоните, менютата, иконите и др. В голяма степен визията на Windows 10 от първата версия досега не се е променяла драстично през последните години, но ни очакват доста иновации през 2021г.

 

 

Потребителите ще имат достъп до различно Start меню, Action Center и файлов мениджър, както и ще виждат нови анимации при превключването между прозорците. Двуцифрен брой допълнителни функционалности ни очакват в Windows 10 "Cobalt". От DigtialTrends ни съобщават, че лентата със задачи също ще бъде актуализирана.

Информация от Dev Channel канала на разработчиците разкрива, че Microsoft искат да осигурят бърз достъп до много повече информация в този раздел. За целта вече ще виждаме динамично съдържани директно от Windows Taskbar. В това число влизат новини, прогноза за времето, нотификации от приложения и др.

Всеки потребител ще може да персонализира фийда, за да открива само важни и интересни неща. За максимално улеснение Microsoft ще осигурят достъп до съдържание от над 4500 издателя и автора от цял свят, като BBC, The New York Times, The Verge и др.

Идеята е едновременно да получаваме информация от Taskbar, но също да имаме пълен контрол над данните.

 

Още от Digital: Kак да направим инсталационен файл за Windows 10