Мобилните технологии промениха значително начина, по който общуваме и откриваме полезна информация в интернет. Смартфоните вече се превърнаха не само в основно средство за разговори, но и в дигитален портал до онлайн идентичността ни.  Въпреки, че малките им размери ги правят подходящи за телефонни обаждания има редица причини да искате да контролирате гласовите си разговори от компютъра. Мicrosoft вече са започнали тестове с подобна функция. 

 

Oт AndroidCommunity твърдят, че разработчиците се надяват тази функция да се появи в следващия голям ъпдейт на Windows 10, който е предвиден за пролетта на 2019г. Потребителите ще виждат допълнителен интерфейс на началния екран, с който ще има как да получават обаждания на компютър с Windows 10, след като ги пренасочат от своя смартфон. Функцията ще предостави и достъп до традиционната клавиатура, списък с последни обаждания, любими контакти и др.

 

 

Идеята да пренасочите входящите обаждания от смартфон към компютъра с Windows 10 може да улесни провеждането на видео обаждания. Големите екрани са сериозно предимство, а и устройствата предлагат по-мощни високоговорители и микрофони. Софтуерът на Microsoft ще синхронизира екрана на смартфона и така ще улесни максимално комуникацията с хората от списъка ви с контакти и приятелите в социалните мрежи. 

 

Още от Digital: Какво да направим ако Windows 10 не се стартира