Microsoft постоянно експериментират с функции, които могат да станат част от финалните версии на Windows 10. Софтуерният гигант едновременно работи над нови интеграции, но също над премахване на излишни елементи от интерфейса.

Добрата новина е, че най-добрите инструменти на операционната система се актуализират често и са лесно достъпни от менюто на устройствата.

Сега разбираме за името на поредната функция, която вече няма да бъде част от операционната система и това е "Shake To Minimize". Данните са публикувани от WindowsLatest, които твърдят, че функцията няма да се поддържа от следващата голяма версия на операционната система.

Припомняме ви, че първоначалното име е "Аero Shake", като този инструмент е наличен още с премиерата на Windows 7 и е разработен  от компанията, за да улесни мултитаскинга.

Бъдещата му разработка промени не само начина, по който работи функцията, но също така я превърна в "Shake To Minimize", която се поддържа от всички версии на Windows 10 досега.

 

 

Припомняме ви, че този инструмент позволява да маркирате активен прозорец от лентата и с едно разклащане да минимализирате всички отворени табове. По този начин може да затворите разделите, които пречат на активното съдържание на екрана. За да използвате функцията е необходимо да изберете прозорец на програмата с левия бутон на мишката.

Ако го направите правилно всички отворени табове на приложения ще се приберат към лентата със задачи, измествайки вниманието към основния прозорец. Потребителите могат да блокират "Shake To Minimize" от Group Policy Editor секцията в Windows Registry Editor.

Разработчиците на Microsoft експериментират активно с възможност да спрем и блокираме напълно тази функционалност в Windows 10.

 

Oще от Digital: Windows 10 вече може да се преинсталира от облака