Windows 10 е операционна система, която се развива постоянно и този процес осигурява достъп до нови функции на милиони потребители. Компанията е стриктна в своя график да разпространява ъпдейти два пъти в рамките на календарна година. Последната голяма актуализация е Windows 10 October 2020 Update, която вече е инсталирана на милиони компютри по цял свят.

Вече е започнала работа и над първите софтуерни подобрения, които ще станат част от Windows 10 през 2021г. Компанията не планира твърде много на брой функции в актуализацията, която по график е планирана за първата половина. Най-вероятно, обаче ъпдейта ще може да се инсталира на съвместимите компютри на потребителите доста рано.

Идеята да не се интегрират твърде много нововъведения в предстоящата версия ще ускори премиерата, Според близки до компанията източници вече са стартирали финалните тестове на RTM клиента на Windows 10 21H1, който е предвиден за първата половина на годината.

Този софтуер ще доразвие концепциите залегнали в Windows 10 October 2020 Update.

 

 

Софтуерните инженери на Microsoft искат да се фокусират изцяло върху Windows 10X и Windows 10 21H2 Update. които трябва да са налични за есента. Това е причината да се избързва с пролетния ъпдейт, който на свой ред няма да предложи толкова много подобрения. В този случай акцента ще бъде отстраняването на настоящи бъгове и няколко допълнителни функции.

Плановете на Microsoft включват и премиерата на още две услуги през първото тримесечие. Това ще бъдат Cloud PC и Project Latte, съобщава WindowsLatest. Първото име описва инструмент, който оптимизира десктоп приложенията за Windows 10X, чрез Microsoft Azure облачната технология.

В същото време Project Latte позволява съвместимост на Android софтуер, чрез Windows Substystem за Linux. Втората актуализация на Windows 10, която е планирана за втората половина на 2021г., вероятно ще е налична през октомври. Промените ще обхванат много UI елементи, включително Start Menu и Action Center.

 

Още от Digital: Microsoft тестват функция в Windows 10, с която ще разберат как ще използвате компютъра