Виртуалните валути набират голяма популярност в индустрията. Биткойн е най-известното средство за плащане от този тип, но не е единственото. През последните месеци се забелязва впечатляващ ръст в стойността на най-търгуваната виртуална валута. Само преди дни ви съобщихме, че Tesla купува криптовалута за $1.5 млрд.

Тази инвестиция позволи на цената на биткойна да достигне до рекордни стойности, надхвърляйки за първи път $44 000. Другата положителна новина е намерението на Tesla да позволи на своите клиенти да извършват плащания с виртуална валута. Иновативната идея ще се реализира в близко бъдеще.

Илон Мъск многократно е изразявал своята подкрепа за биткойн. Последните действия на Tesla доразвиват възгледите му в тази насока. В следващите месеци и други технологични компании могат да последват примера на Tesla.

В момента биткойна продължава да поскъпва и е увеличил своята стойност с над 20% след обявяването на новината за инвестицията на Tesla.
 

 

Главният финансов директор на Twitter, Нед Сегал също обяви публично, че се обмисля сериозна инвестиция в биткойн. Той твърди, че много от служителите и някои инвеститори биха предпочели да работят с виртуални валути, вместо традиционните средства за плащане с пари.

Конкретните параметри на инвестицията не са коментирани, но ако Twitter последват Tesla със сигурност ще допринесат за дългосрочното поскъпване на биткойн. Другата компания на главния изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси се казва Square и вече инвестира $50 млн. в биткойн през декември.

Сумата отделена от Twitter за подобна транзакция вероятно ще бъде много по-сериозна.

 

Още от Digital: Най-добрият софтуер за копаене на биткойни